Ново напрежение между депутати

28 Април 2023 | 12:14
0 коментара
Политика
България
Ново напрежение между депутати

Ново напрежение в Народното събрание.

Правилникът отново скара депутатите от "Продължаваме промяната" (ПП) и „Възраждане“. След остри реплики се стигна до прекъсване на заседанието, за да се успокоят страстите. Повод за напрежението бе предложение на „Възраждане“ депутатите да имат не само трудов, но и осигурителен стаж, както и да имат безплатен достъп до библиотеки и читални.

„Предложението на Петър Петров от „Възраждане“, с което явно неговата депутатска заплата не му стига и той иска да се добави освен трудов и осигурителния стаж, така че той като човек, който упражнява свободна професия, да получава още по-голямо възнаграждение. Смятам, че има конфликт на интереси. Освен че не му стига на г-н Петров, че получава голяма заплата, иска да я увеличи, но иска и Народното събрание да му плаща безплатен достъп до библиотеката. Браво, г-н Петров!“, заяви Искрен Митов от ПП, цитиран от bTV.

„Народната библиотека е една много уважавана от мен институция. В нея е събрано едно изключително голямо богатство, което доста пъти ми е помагала в моите законодателни инициативи. Имам такава карта и си я плащам сам, но все пак, тъй като искам народните представители да се докоснат до това книжно богатство, особено в архивите, което считам, че може да ви бъде полезно, затова съм направил и това техническо предложение за свободен достъп“, поясни на свой ред Петър Петров.

Размяната на реплики продължи и за осигурителния стаж.

Добавете Вашия коментар

TOP