Новите шефове на Пирин върнаха трима специалисти в школата

30 Юни 2022 | 08:22
4 коментара
Спорт
Новите шефове на Пирин върнаха трима специалисти в школата

„Пирин“ върна трима специалисти в школата, за които се отвориха нови щатове. В треньорския екип след различни периоди на отсъствие влизат Васил Петров, Велко Христов и Илко Христов. Рокадите включват и привличането на кондиционния треньори за всички възрасти. За фитнес подготовката на талантите в отделните групи ще отговаря Благой Калпачки, който е прикрепен и към няколко от юношеските формации, запълвайки пробойната, отворена с напускането на Антон Иванов в посока „Беласица“. За останалите набори ще се грижат доайенът Никола Кърцелски, Борислав Ганчев и лекоатлетът Николай Първанов.  Мирослав Митев и Марио Кирев са натоварени с издигане нивото на младите вратари наред с ангажимента си към първия отбор. Третият член в профилирания щаб е Страхил Петров.

Единият от възвръщенците Ил. Христов, който досега водеше дубъла в Югозападната Трета лига, става помощник в две гарнитури – на Манол Занев при 19-ките и на Димитър Наков при 17-ките. Димитър Коемджиев оглавява 16-ките, а Радослав Бачев и Антон Костадинов-Лучкето ще си разменят ролите на старши и на асистент в U-15 и U-14. Ръководството на най-малките е поверено на три треньорски двойки – Георги Забунов и Александър Царевски /U-13/, Велко Георгиев и Мариян Нешов /U-12/ и Васил Петров и Станислав Атанасов /U-11/. Сформираната обща селекция U-15/U-14 поема Венелин Товиров.

От първите дни на назначаването им на ръководни длъжности в клуба доскорошните футболисти Станислав Манолев и Светослав Дяков и новият изпълнителен директор Велислав Елезов подеха битка срещу статуквото за телевизионните права. В началото на кампанията за завишаване на сумите, полагащи се на отборите за излъчването на живо на мачовете им, подкрепа дойде само от „Левски“. Няколко седмици по-късно бройката на тимовете, присъединили се към апела, вече е седем, което все още е под санитарния минимум за довеждане до успешен край на общата кауза. От „Дъбравска“ 1 отправиха вчера призив за обща среща в най-кратък срок на всички заинтересовани страни по казуса – БФС, ПФЛ, професионалните клубове и ръководството на телевизията, притежаваща тв правата. Инициаторите на сбирката изразиха надежда, че в „бунта“ на недоволните ще се влеят всички останали отбори в пасивна позиция досега.

Новите стари попълнения в ДЮШ на орлетата В. Петров и Бл. Калпачки , Ил. Христов и В. Георгиев.

Припомняме опорните точки в искането за преразглеждане и ревизиране на договора за актуализиране на телевизионните права:

– Икономическата криза и постоянно нарастващата инфлация и тяхното отражение върху финансовото състояние на професионалните клубове.

– Промяната в нормативната уредба на БФС, която доведе до увеличаването на броя на отборите в професионалния футбол и в частност на тези, участващи в шампионата на Първа лига. Това води до промяна в програмата на първенството и броя на мачовете, които всеки отбор трябва да изиграе.

– Очевидният прогрес, който нашия общ продукт демонстрира, както и нестихващият интерес към него от страна на телевизионната аудитория.

СТОЙЧО СТОИЦОВ/в.Струма

Добавени коментари

капчин публикува:
06 Юли 2022 | 13:12
всички вън мен сложете за директор и купата е при нас
фенът публикува:
01 Юли 2022 | 08:25
До нова година всичко е приключило, парите свършват и както казва Божинката...айде към Б група
е това ли ви е реформата публикува:
30 Юни 2022 | 16:24
И "новите" шефове клекнаха пред злобните майки. Вие виждате ли на какво приличат юношите ни? Вижте им резултатите последните 2 сезона. Ние ще градим ли модерна юношеска школа или ще го караме на стари лаври?
Тошко Петров публикува:
30 Юни 2022 | 13:27
Станислав Атанасов??? Да не би да е объркано името?

Добавете Вашия коментар

TOP