Новите електробуси тръгват в Благоевград от понеделник, първите две седмици жители и гости на града ще пътуват безплатно

13 Октомври 2023 | 11:57
0 коментара
Общество
Благоевград
Новите електробуси тръгват в Благоевград от понеделник, първите две седмици жители и гости на града ще пътуват безплатно

Новосъздадената линия №12 от градския транспорт започва да функционира от 16 октомври (понеделник). Тя се обслужва от шестте електробуса, които Община Благоевград закупи наскоро и е с маршрут кв. „Грамада“ -  кв. „Плажа“ - кв. „Грамада“. Чрез нея се създава удобство за жителите, тъй като през горепосочените квартали до момента не минаваше градски транспорт. В допълнение на това, превозните средства са с нулеви въглеродни емисии ще допринесат за по-чиста околна среда.

Маршрутът на линията позволява на жителите на обхванатите квартали да достигат до всяка централна точка на града в рамките на по-малко от 15 минути. Осигурява се и възможност за прекачване на други от основните линии, част от обществения транспорт.

За периода от 16.10.2023 до 31.10.2023 г. линията ще се изпълнява ежедневно и регулярно от 6.50 ч. сутрин до 21.00 ч. вечер, като пътниците ще имат възможност да ползват услугите на линията напълно безплатно.

От 01.11.2023г. линията ще се изпълнява ежедневно от 5.50ч . сутрин до 21.10 ч. вечер, като цената на билета ще бъде както и на останалите линии – 1.20 лева.

Подробности относно маршрута, разписанието и спирки могат да бъдат намерени на новосъздаденият уебсайт www.blgtraffic.bg, както и чрез мобилното приложение Blagoevgrad traffic, достъпно за сваляне от Google Play и App Store.

Оператор на новосъздадената линия е общинското дружество „Благоевград Еко Транспорт“ ЕООД.

Добавете Вашия коментар

TOP