Новият собственик на Берое: Ще инвестираме 4-5 млн. през първата година, правим мащабна селекция

21 Юни 2023 | 08:23
1 коментара
Спорт
Благоевград
Новият собственик на Берое: Ще инвестираме 4-5 млн. през първата година, правим мащабна селекция

Новият собственик на Берое - Ернан Банато имаше голямото желание да инвестира във ФК Пирин - Благоевград, но бе игнориран от кметския екип на Илко Стоянов. 

Ернан Банато даде пресконференция преди старта на лятната подготовка на отбора. Той говори за целите и амбициите на клуба през новия сезон, както и каква селекция ще бъде направена.

„Работя в България от доста години като футболен агент. Първенството е доста конкурентно и има израстване в него. Търсихме голям клуб, в който да инвестираме и Берое се вписва в това определение. Нашите планове са да не инвестираме само в първия отбор, но и във втория, в академията и да помогнем на спорта в града“, каза той относно плановете си за развитие на Берое.

 

start-photo.bg
37 снимки

 

„Това зависи от плановете за развитие на клуба, колко играчи ще привлечем, колко ще са качествени и дали ще можем да се конкурираме с останалите топ отбори в България“, допълни Банато.

Новият собственик разкри и каква сума планира да инвестира в Берое: „През първата година планираме да инвестираме около 4-5 милиона евро“.

„Има 12 футболисти с договори, нормално е те да се явят на тренировка, като след това ще преценяваме за тях. Очакваме да привлечем още 12-13-14 футболисти, като да са и българи, и чужденци“, каза той относно селекцията.

„Търсихме промяна и затова се доверихме на този треньор, с когото сме работили през годините и му имаме доверие. Въпреки че няма много опит във воденето на мъжки отбор, той има опит с подрастващи футболисти, като ще се налагат такива в Берое и затова изборът падна върху него“, каза Банато за избора на Густаво Араголаса за старши треньор.

„Ще има промени в школата, защото е наложително. Засега фокусът ще падне върху първия отбор и след това ще започнем работа с останалите структури на отбора. В началото спортен директор няма да има и ще вземаме решения с треньора“, бяха думите на Банато за структурата на клуба.

„В различни сфери на клуба ще търсим професионалисти и е вероятно той да бъде един такъв професионалист, който да привлечем“, каза Бенето относно Вили Елезов, който може да заработи в клуба.

„Фокусът е върху първият отбор. Не искаме да вземаме прибързани решения. Ще разговаряме с всеки, който е бил досега в Берое и ще вземем най-доброто решение за клуба. Много е важно да развием марката Берое, не само в Стара Загора и в България, но и извън България“, каза той за плановете си за развитие на марката Берое.

„Не смятам, че тук е джунгла. Тук сме, за да работим. Да, чужденци сме и знаем, че ще бъде трудно, но взехме един от най-големите клубове в България и се надяваме да успеем“, заяви с усмивка ръководителят.

 

„През годините сме осъществявали няколко трансфери – първо този на Жорди Кайседо в Мексико, а наскоро се случи и този на Игор Тиаго от Лудогорец в Клуб Брюж. Много е трудно един клуб да функционира без трансфери. Българският футбол израства и е възможно да се правят големи трансфери. Засега спонсорите са ограничени, но се надяваме, след като създадем силен отбор, да привлечем вниманието на спонсорите“, заяви Банато относно работата си в България досега и ситуацията със спонсорите на Берое.

„Ще се опитаме да се борим с топ отборите в България, ще работим, за да постигаме успехи и ако може да печелим. Ще направим всичко възможно да се конкурираме с най-силните български отбори, не само с Лудогорец и ЦСКА“, добави Банато за надеждите си за успех с Берое.

Той коментира и процеса по прехвърлянето на собствеността в клуба: „В разгара на трансферния пазар. Прехвърлянето на собствеността се забави заради битката за оцеляване и неясното бъдеще. Играчи постоянно пристигат, през уикенда дойдоха няколко момчета. Очакваме още няколко нови футболисти до края на седмицата, за да сглобим оптимален състав, за да започнем нормален тренировъчен процес“.

„Вече проведохме две срещи с феновете. Имаме уверение от тяхна страна, че ще бъдат търпеливи към процеса“, разкри Банато.

Той призна, че се е срещал с ръководни лица в Стара Загора: „Да, имахме няколко срещи с кмета на града. Впечатлен съм от отношението му към нас. Той е много отворен към случващото се в Берое. Предложи ни помощ, като очакваме помощ и от общината, и от феновете, и от местния бизнес“

„Да, ние сме тук, да дадем най-доброто от себе си. С течение на времето ще се опитаме да правим корекции. Не знаем дали решенията ни са добри или не, но времето ще покаже“, потвърди той.

„Искаме да дадем шанс на професионалистите в клуба да ни покажат, че могат да работят в отбора. Със сигурност ще има още хора в щаба“, допълни новият силен човек в Берое.

„Не искаме да вземаме прибързани решения. Имаме играчи с договори и играчи на проби, няма да бързаме. Преговаряме с 3 отбора от Аржентина за трима различни футболисти. Идеята е да привлечем футболисти, които ще имат уверението, че ще играят в стабилен отбор и ще се идентифицират с Берое и ще го носят в сърцето си“, каза Банато за трансферната политика на клуба.

„Да, много футболисти не познават българското първенство, но нивото не е лошо и има развитие. Задачата ни е да им покажем, че е добре да се играе тук и че е страхотно да се живее тук. Имаме хубав стадион и хубава база“, допълни той по повод методите за убеждаване на чужденците да дойдат в България.

овото ръководство на Берое осъществи огромна стъпка в маркетингово отношение. Заралии са подписали договор с компанията за екипировка „Dryworld“, лице на която е легендата на Бразилия и световния футбол Роналдиньо – носител на „Златната топка“ за 2005 година. Новината разкри лично новият собственик на тима Ернан Банато, който добави, Берое е първият клуб в света, който ще бъде представян по този начин от такава голяма звезда. В допълнение Роналдиньо ще стане символичен кръстник на отбора от Стара Загора.

"Днес подписахме договор с чуждестранна фирма, която ще облича отбора. Тя носи името Dryworld. Това е голяма стъпка за нас, тъй като ще имаме една голяма звезда, която ще бъде кръстник на Берое. Ще бъдем първият клуб в света, който ще бъде представян от голяма звезда. Това ще бъде легендата Роналдиньо Гаучо, който ще стане символичен кръстник на тази нова стъпка в Берое. Надявам се с тази стъпка да направим спонсорите и феновете по-щастливи“, каза Банато на пресконференция.

„Планираме доста неща, правим всичко възможно да доведем Роналдиньо в Стара Загора. Имаме идея за организиране на мач на звездите или мач на легендите с участието на Роналдиньо и други звезди, но този мач ще бъде в София заради капацитета на Националния стадион“, обяви Банато за плановете си за сътрудничество с бразилската легенда.


източник:Гонг.бг

Добавени коментари

кога губиш не се знае какво печелиш и обратно публикува:
24 Юни 2023 | 13:42
в Берое дали има президент и десетки директори и кой инвеститор ще плаща такива заплати за един приятел питам

Добавете Вашия коментар

TOP