Новият председател на ДАНС Пламен Тончев - един от най-успешните шефове в агенцията

27 Май 2021 | 08:53
0 коментара
Общество

Правителството предложи за началник на ДАНС Пламен Тончев - бивш началник на Държавна агенция „Национална сигурност“ във Враца, който през 2020 г. бе преместен на същата длъжност в Кюстендил.

 

По-късно президентът Румен Радев подписа указ по предложение на Министерски съвет за освобождаването на Димитър Георгиев от поста председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

С друг указ президентът назначава за председател на ДАНС Пламен Тончев.

 

Пламен Тончев е един от най-успешните шефове в ДАНС от последните 20 години.

Пламен Тончев от 11 години е бил начело на ДАНС във Враца, преди това е бил началник БОП-а. През 2008 г. имено начело на бопаджиите той беше награден с оръжие от тогавашния министър на МВР Михаил Миков заради разбита мрежа за трафик на наркотици и проститутки във Враца, Мездра и Роман.

През последните години работата му ще се запомни с успешни операции по неутрализирането и извеждането на 110 тона серовъглерод от площадката на „Химко“, спипаните във Враца 50 тона тонер касети от Италия, както и разкритите опасни вещества на площадката на бившия завод „Гаврил Генов“. От по-преди ще се запомни разбитата схема на ДАИ-джиите във Враца.

Добавете Вашия коментар

TOP