Новият пазар в Благоевград ще бъде и място за различни събития

29 Юни 2023 | 15:57
3 коментара
Бизнес
Благоевград
Новият пазар в Благоевград ще бъде и място за различни събития

След приключване на ремонта на открития кооперативен пазар в Благоевград, мястото ще бъде обособено и като пространство за различни събития. Това каза на пресконференция днес кметът на Благоевград Илко Стоянов.

 

Ремонтните дейности започнаха официално през септември миналата година, но реално по пазара се работи от началото на годината. Забавянето идва от идеята, която се е появила впоследствие, а именно пространството да се облагороди, модернизира и да изпълнява и допълнителни функции, освен търгуване със стоки в пазарните дни сряда и събота, каза Илко Стоянов. Това е с мисъл в перспектива, не просто да се извърши ремонт, а мястото да бъде оживено, да има възможност за провеждане на различни събития и да кореспондира с бъдещото изграждане на православен храм в района, поясни кметът.

 

От години съществува идеята в района на пазара в Благоевград да бъде изграден нов храм. Сред причините е и фактът, че възрожденската църква „Въведение Богородично“ е единственият по-голям храм в централната градска част. През ноември миналата година Общинският съвет в Благоевград взе решение, с което бе дарен общински поземлен имот в района на пазара на Неврокопската света митрополия, с цел изграждане на бъдещия храм.

 

Очаква се ремонтните дейности по открития кооперативен пазар да приключат до края на юли. В момента се изгражда покривна конструкция, с което пазарът да не бъде изцяло на открито, монтира се модерно осветление, мястото ще бъде подходящо за разходка, събития, дори концерти, каза още Илко Стоянов.

На днешната пресконференция кметът на Благоевград коментира и напредъка по изграждане на две индустриални зони в града. Едната от тях се предвижда да е в района на село Зелен дол, а другата, която ще бъде високотехнологична, в района на парк „Македония“. Изграждането на индустриалните зони е сред приоритетите на общинското ръководство, тъй като е пряко свързано с развитието на града, посочи Стоянов и допълни, че предстои да се вземат още няколко важни решения в тази посока на сесии на Общинския съвет.

 

От понеделник общината ще има още един заместник-кмет, стана ясно още на пресконференцията. За икономическото развитие и управление на собствеността ще отговаря Анита Коцелова, която през януари 2022 г. бе назначена за заместник-областен управител на Благоевград от квотата на партия „Има такъв народ“ и в продължение на няколко месеца изпълняваше тази функция. Била е и народен представител в 46-ото и 47-ото Народно събрание.

Добавени коментари

Реален публикува:
29 Юни 2023 | 20:33
Нищо не прави настоящият кмет за града. Трябват млади и необременени личности !!!
До името тръчи лажи публикува:
29 Юни 2023 | 17:53
А бре, много ви е яд на вас кухите схемаджии, че Илко ви резна крилцата и не крадете вече и не съсипвате града, нали утрепко? Седете си в мишата си дупка с камбата франкофолито, тонката пияндето и байкушевото смиигълче изсъхнало, че точно от такива като вас града ни не става за нищо! И правите насам и натам интриги ,колко Илко бил откраднал и как нищо не е направил, а бе вие освен, че сте смешни, ами сте и нагли... Как не ви е срам като вие ебахте майката на целия град сумати години и прогонихте студенти и ученици да не се записват в града ни, защото вие всичко изпродадохте и затворихте... Младите няма къде да идат като излезнат навън заради такива като вас и избират други градове, толкова сте смешни,че не е истина... Правите интриги, като казвате, че Илко нищо не е направил, а вие кажете какво направихте за 10 години бе марсол? Та се нагледате на човек,който е от година и половина в чужд мандат на една пияница? Кажете вие? За 10 години нали сте големи професори??? Илко направи много по-полезни неща за града ни , отколкото вие за 10 години... Правише се едно франкофолии от което една руса пачавра недоебана лелка и един КАЛВАЧ камбинеро си напълниха гушите и си купиха къщи апартаменти и чисто нови джипове, кажи за това разбирач?? Нагледахте се на човек от година и половина, големци сте браво, ама ше се нагледате като ви прееба схемите и си седите на сухо така е ... И вашите вождове утрепките, попречиха за още полезни неща , аквапарк и бачиново, младите щяха да имат къде да посещават места, а не да ходят по чуждите градове и като излезнат навън да им е безразлично, браво вие спасихте града ни като правихте подписки от сектанската група на смиигъл байкушевия изсъхналец... Искал да прави стриийт фитнес, а бе изсъхнал посерко, тоя е глист в живота си нема 1 час като мъж по физическо тръгнал стрийт фитнес да прави на местото на аква парка леле мале хахаха... Илко дава сърце и душа за града ни и пак ще е той кмет, да си го набие и путката заспала бриндо ,че скоро ше му влезне такъв хуй в гъза , че ше го видиме и него. Всичките схемаджии ше го ядете дървото, Илко хубаво ви ебе евала, така ше станем град за пример като изядете схемаджиите дървото!!!
Тръчи-лажи публикува:
29 Юни 2023 | 16:03
Хаха, Тръчи-лажи усвоява яко, като за последно. Иначе в кампанията си лъжеше наляво и надясно, че няма да се назначават "наши" хора, че партията му не била клиентелистка и т.н., вижте му сега всички кадри....яко тръчи-лажи, иска му се нов, пълен мандат, да усвоява и назначава още по-яко.

Добавете Вашия коментар

TOP