Новият Областен управител на Благоевград Николай Шушков встъпи в длъжност

20 Май 2021 | 09:23
2 коментара
Политика

Новият Областен управител на област с административен център Благоевград Николай Шушков встъпи в длъжност

След решение на Министерския съвет Бисер Михайлов е освободен, като губернатор на Пиринско.

Николай Шушков е назначен за областен управител на Област Благоевград. В периода 2009 г. - 2010 г. е заемал поста началник на Митница Югозападна България, а от 2005  г. до 2008 г. e бил началник на Митница Кулата. През 2021 г. е началник Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ТПА“ София“ ЕАД. Висшето си образование е завършил в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна.

Правомощия на Областния управител

Закон за администрацията ...

Чл. 29. (1) Областният управител е едноличен орган на изпълнителната власт в областта, който осъществява държавното управление по места и осигурява съответствие между националните и местните интереси при провеждане на регионалната политика. (2) При осъществяване на своята дейност областният управител се подпомага от заместник областни управители и от областна администрация. (3) Областният управител се определя с решение на Министерския съвет. (4) Заместник областните управители се назначават от министър-председателя.

Чл. 30. (1) Областният управител определя правомощията и ресора на заместник областните управители. (2) В отсъствие на областния управител той се замества от определен от него с писмена заповед заместник областен управител. Чл. 31. (1) (Предишен текст на чл. 31 - ДВ, бр. 99 от 2001 г.)

Областният управител:

1. провежда държавната политика в областта, координира работата на органите на изпълнителната власт и на техните администрации на територията на областта и взаимодействието им с местната власт;

2. осигурява съответствие между националните и местните интереси, организира разработването и изпълнението на областни стратегии и програми за регионално развитие,

Добавени коментари

Крайно време е публикува:
20 Май 2021 | 20:01
Крайно време е ! Да се организираме и да направим ГРАЖДАНСКО движение "Спаси Благоевград" !
Палаханов публикува:
20 Май 2021 | 15:54
Току-що Бойко Борисов отдаде ГЕРБ-Благоевград на концесия. Концесионерът се казва Дончо. Кандидат за кмет. Част от шайката. Моята лична битка оттук нататък е обществеността на Благоевград да си отвоюва града обратно - на хората! Ще застанем от двете страни на барикадата. От едната - всички разбойници, схемаджии и кърлежи, а от другата - хората, които търсим Справедливостта и Светлината, и желаем развитието на любимия ни град! Хора, ще трябва да вземем страна! Или Благоевград ще се върне на картата на България, или шайката, която до момента го изпива, ще го доубие, за да насити апетита си за власт и пари! Дойде времето да си отвоюваме Благоевград!

Добавете Вашия коментар

TOP