Новият областен управител на Благоевград Георги Динев обеща честни и свободни избори

09 Май 2024 | 16:53
0 коментара
Общество
Благоевград
Новият областен управител на Благоевград Георги Динев обеща честни и свободни избори
С Решение № 324 от 08.05.2024 г. на Министерски съвет новият областен управител на област Благоевград е Георги Динев. Днес в сградата на Областна администрация Благоевград се състоя официалната церемония по встъпване в длъжност. Георги Динев подари букет с цветя на досегашния областен управител Мария Димова, а тя, от своя страна, символично предаде властта и Решението на Министерски съвет.

В своето първо обръщение Георги Динев благодари на Мария Димова за приемствеността и увери, че ще продължи да работи и надгражда постигнатото до момента и още от днес ще започне работа в името на всички жители на област Благоевград.

Минути след като стъпи в длъжност като областен управител на Пиринско, Георги Динев заяви, че основен негов приоритет и приоритет на цялата областна администрация ще бъде провеждането на честни и свободни избори. 

"Моето встъпване днес съвпада със започващата само след няколко часа предизборна кампания и в този ред на мисли като основен свой приоритет и приоритет на цялата областна администрация ще поставя провеждането на честни и свободни избори“, каза Динев.

Той допълни още, че за него приемствеността е едно от най-важните неща: "Винаги съм се ръководил от този свой принцип, затова искам да ви уверя, че ще работя като приемственик на г-жа Димова. Ще продължим да надграждаме това, което е направено до момента от цялата Областна администрация и съм уверен, че екипът, който заварвам тук е работещ екип с работеща администрация. Още от днес ще започнем да работим в интерес на всички жители на Област Благоевград", подчерта Георги Динев.

Новият областен управител коментира, че е радостен от факта, че още при първата си среща представителите на политическите партии в Област Благоевград бързо са стигнали до консенсус за състава на Районната избирателна комисия.

"Много се надявам през целия месец на предизборната кампания това разбирателство и този консенсус да продължи и кампанията да протече мирно, в знак на уважени и колегиалност между политическите партии. Аз като областен управител и цялата областна администрация ще съблюдаваме и съдействаме за провеждането на една нормална предизборна кампания и нормално протичане на изборния ден. Ако изключим за миг темата за изборите, то друг основен приоритет е да повишим имиджа на региона. Зная, че когато работим в екип, има приемственост, нещата ще се получат“, прибави Динев.

Георги Динев е роден в град Петрич, магистър „Предприемачество и мениджмънт“ от Технически университет Габрово. Председател на Общински съвет Петрич от 2015 г. до 2017 г. Бил е народен представител в 44-то, 45-то и 46-то Народно събрание.

Георги Динев е женен, с две деца.
TOP