Новият мост над река Струма при Симитли е готов (СНИМКИ)

04 април 2022 | 15:20
0 коментара
Новият мост над река Струма при Симитли е готов (СНИМКИ)

Новият мост над река Струма при Симитли е готов седем месеца след началото на строителните дейности.

На 1 септември 2021 година започна демонтирането на стария железен мост и построяването на новия. За да бъде пуснат в експлоатация се очаква приемателна комисия от АПИ.

2 млн. лв. бяха отпуснати за събарянето на стария и изграждането на новия мост, който свързва центъра на града с Е-79 и кв. Ораново.

Премахнатият вече железен мост, е строен през 1939 г. от немците, гаранцията му е изтекла преди 20-на години, демонтирането на стария започна на 1 септември.

Тъй като старият мост бе тесен, преминаването по него на моторни превозни средства (МПС) ставаше само в една лента, което не позволяваше разминаване.

Изцяло ново съоръжение вече е с две ленти за движение за леките, както и за товарни МПС. Също както досега по новия мост ще преминават и пешеходци.

Мостът е връзка между центъра на Симитли с квартал „Ораново“, главен мъж Е-79, бъдещата АМ „Струма“ и път II-19 Симитли-Предел-Банско-Гоце Делчев-ГКПП „Илинден-Екзохи“. 

Новият мост над река Струма при Симитли е готов (СНИМКИ) снимка 1Новият мост над река Струма при Симитли е готов (СНИМКИ) снимка 2

Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

Одобрявате ли връщането на маските заради Ковид вълната?