Новият Меси е български тийнейджър

13 Ноември 2015 | 10:01
0 коментара
Спорт
Новият Меси е български тийнейджър

Сред най-големите таланти в школата на Барселона е 16-годишният Йоско Михайлов. Това става ясно от материал на официалния сайт на каталунския клуб, съобщава bTV. В Барса наричат Йоско Джошкун, а дори и за по-кратко – Кун. Младият български талант е роден през 2000 година и играе по испанските терени от ранна детска възраст.

Йоско привлича вниманието на Барселона миналата година, след като вкарва 43 гола в 30 мача за Леида. Бившият съотборник на Христо Стоичков - Гийермо Амор, който сега е треньор в „Ла Масия”, му дава шанс за тридневни проби. В крайна сметка Йоско става част от световноизвестната школа, създала играчи като Шави, Андрес Иниеста и Лионел Меси.

Българският тийнейджър в момента е голмайстор на отбора на Барселона до 16-годишна възраст с 9 гола в 7 двубоя. В сайта на каталунците се посочва, че Меси е идолът на Йоско. Българчето споделя, че иска да бъде като аржентинеца и няма да спре нито за миг да преследва мечтата си.

Йоско е роден на 1 февруари 2000 г. в София. Само година и половина след появата на бебето семейството му емигрира в Испания. Родителите му се устройват във Фрага и започват работа там. От малък Джошкун тича след топката. Семейство Михайлови решава да го запишат в школата на "Леида". Кун пътува 5 пъти седмично, за да тренира. В същото време не оставя уроците и е за пример в училище.

Добавете Вашия коментар

TOP