Новият кмет на Банско и общинските съветници положиха клетва

09 Ноември 2023 | 16:35
8 коментара
Политика
Благоевград
Новият кмет на Банско и общинските съветници положиха клетва

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на община Банско и да работя за тяхното благоденствие“ – с тази клетва новоизбраните в Общински съвет Банско положиха началото на новия мандат в местното самоуправление. 

В периода 2023-2027 г., в 17-членния Общински съвет ще работят представители на четири политически сили. Най-голяма е групата на НДСВ (Сдружение "Бъдеще за община Банско“), в която са 9 съветника, четирима са от партия ГЕРБ и по двама от ПП-ДБ и БСП, обяви поименно избраните председателят на ОИК Михаела Клечерова.

Клетва положи и новият кмет на община Банско Стойчо Баненски, натрупал управленски опит като заместник-кмет в продължение на 3 мандата. Той бе избран категорично на първи тур с 4664 гласа, което е най-висок резултат в местните избори в община Банско след 1990 година. Клетва положиха също избраните чрез пряк вот кметове на гр. Добринище – Иван Сакарев, с. Кремен – Димитър Цуков, с. Места – Георги Тосков и с. Филипово – Феим Молла.

Съветниците и кметовете положиха клетва на тържествена сесия, свикана от Областния управител Мария Димова, в присъствието на Неврокопския митрополит Серафим, бивши кметове на Банско, представители на политически и браншови организации, институции и много граждани.

Неврокопският владика Серафим подчерта приноса на Банско за българския народ и държава и изрази увереност, че духът на здрав традиционализъм и православна вяра ще продължи да води Банско напред чрез избора на гражданите. 

Митрополитът подари на Стойчо Баненски Библия с пожелания да управлява, воден от най-ценните християнски и човешки добродетели – вярата, надеждата и любовта. 

Досегашният кмет Иван Кадев предаде на наследника си Стойчо Баненски символичния ключ на община Банско с пожелание да управлява с изправен гръбнак - с мъдрост и справедливост, да не се заслепява от властта и да не се поддава на чужди внушения.  

Първото заседание на ОбС бе ръководено от доайена сред съветниците - Димитър Русков. Първото важно решение, което бе прието единодушно, бе изборът на председател на местния парламент. Пръв сред равните в съвета през новия мандат ще бъде Димитър Русков.

След тържествената сесия, в общинската администрация беше извършен водосвет за здраве, успехи в работата и просперитет на община Банско.Кметът Стойчо Баненски въведе в кметството на Добринище новоизбраният кмет на града Иван Сакарев.

Добавени коментари

??? публикува:
11 Ноември 2023 | 09:00
Майко майко какви писерушки има в това пиринско
Банскалия публикува:
10 Ноември 2023 | 23:09
Станайме кат Дупница- държава в държавата, двама братя управлявааа сичко. И кат ДПС в Белица - еднолична власт. Дръжте се банскалии че страдаме четири годин
Пепи Сакарев-Дявола публикува:
10 Ноември 2023 | 11:59
Како Теди (Обецанова-Мацурев), не си права да знаеш, с тези коментари, които ръсиш! Аз вярвах в батко Сашо, но си отворих очите и разбрах днес (чак днес, защото бях сляп и оплетен, като в паежина, от неговите лъжи) Той е един, не знам как да го нарека, защото не намирам такава дума дори и в GOOGLE, речника, а бе с една дума "ПОМЯР", с неговите лъжи, доноснипество и двуличие си припозна, много имоти и продължава да го прави, той и баща му са едни пишман земеделски производители, с крави "ФАНТОМИ", които ги имат само на документ и ушните марки му стоят в нощното шкафче за да не ги открадне някои си. Изцениранировка с палежа на кучешката му барака, на имот, който е от тези, нали се сещате? За да има гласност и популярност из средите и да може да се мисли за голямата работа, като хората говорят за него, защото той обича и обожава да си преписва абсолютно всичко, ама всичко! Те просто са жадни за популярност, власт и кинти. Те цялото племе са буквално едни долно пробни същества, които ламтят само и единствено за пари. Децата му са същите, те просто се възпитават с агресия и алчност. Теди, вземи се вкарай в пътя малко и се погледни в огледалото, на какво приличаш. Ти и братт ти хора не сте това е ясно, но поне не се занимавай те повече с простотии, визирам писаниците,. Батко Сашо, ти повече в политиката никога няма да влезеш "ПАРЛАМЕНТА", набий си го в тиквата плешива, ГЕРБ, не е Мацурев, ти просто се отдръпни, от тази работа, защото тази не е като онази МИ работа. Бойко Борисов, какво ти каза на срещата? Мацурев пак ли ти бе, защо бе? Оправай си Гостунката и си седни на Газо да не ви оправи Петър Сакарев и Боре Проданичин и двамата с този заем и дълг!
До Теодора Обецанова публикува:
10 Ноември 2023 | 09:59
Теодора Обецанова (сестра на Александър Мацурев), която пишеш под името "ЩАБА". Първа политическа партия в Банско е НДСВ и си набии в главата, че те са отборът на победителите, а не брат ти с фирмата ГЕРБ. Защото ГЕРБ-Банско не е партия, не е структура, а е лична фирма на брат ти Мацурев, чрез която припознава чужди имоти. И брат ти не е работил за изборите в Банско за Стойчо Баненски, а е работил за Марио Граченов и "Не подкрепям никой". В Добринище брат ти е работил за кандидат кмета Иван Сакарев. В листата с професионалисти на брат ти всички бяха събрани от кол и въже.
1 публикува:
10 Ноември 2023 | 08:55
След нокдаун се брои до 9/ девет/ и ако не са ти паднали гащите ставаш.!?
Банско публикува:
09 Ноември 2023 | 22:12
Е вкараха страшен общински съвет не накарали се хора които продължават да са лакоми да се краде. Е оспяха с натиск да си имат мнозинство
Lolita публикува:
09 Ноември 2023 | 21:31
Стари курви в нов бърдак!!!Още 4 години ще командват копелета Ване и Дане демек Джипсовето!
От щаба публикува:
09 Ноември 2023 | 21:06
Стойо, Баненски! Познаваме се добре с тебе, имали сме спорове, враждували сме! Не забравяй обаче приятелю ЗАЩО стана кмет и КОЙ ти даде път! Не забравяй кой се отказа от БИТКА с теб, за да е спокойно Банско! Не забравяй кой беше сигурен победител и кой беше по-умен и ОТСТЪПИ назад! Защо? Ами заради БАНСКО! ГЕРБ застана зад теб, за да няма брожения в града и за да има спокойствие! Нека Банско е ЕДИННО сега, нека гледаме НАПРЕД! Но политическия професионален елит на града ни, в лицето на екипа на победителите на Мацурев, ще следи всяко твое действие, ще се грижи за нашите граждани, ще търси справедливост и добруване за БАНСКАЛИ!

Добавете Вашия коментар

TOP