Новият кмет на Банско е планински спасител

30 Октомври 2023 | 14:38
3 коментара
Любопитно
Благоевград
Новият кмет на Банско е планински спасител

Планински спасител е новият кмет на община Банско. Стойчо Баненски спечели кметската надпревара на първи тур с  68,20 процента от гласовете на избирателите. За него са гласували 4664 избиратели. Той бе независим кандидат за кмет подкрепен от НДСВ, ГЕРБ, Воля, ИТН. Зад него застана местния бизнес ,хотелиерите и организации.

Втори е кандидатът на коалиция „БСП за България“ Костадин Юнчов с 13,09 процента. За него са гласували 895 души. За кандидатът на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ Марио Граченов са гласували 725 избиратели или 10,60 процента, което му отрежда третото място.

Баненски досега бе заместник-кмет на общината.Завършил е Националната спортна академия, известен планински спасител е в Банско и е спасявал много животи. Женен с 2 деца.

АВТОР-ПИРИН НЮЗ

Добавени коментари

Банско публикува:
31 Октомври 2023 | 13:49
Честит товар и честит самар,Стойчо!Дано се справиш с цялото това напрежение и отговорност,която ще ти е на плещите.
ЦИК публикува:
31 Октомври 2023 | 07:11
Бойко каза : Стойчо че е Кмет !
Мите публикува:
30 Октомври 2023 | 15:55
Ясно беше че ще е той, като че ли най подходящ според мен. Но питам се, къде е морала на всички партии, които сочат един и същ кандидат? Каков избор ще имаме, ако само един се бори за поста? Къде са ГЕРБ, които си имаха свои кандидат Мацурев? На бас че при Мацурев и Баненски щеше да има балотаж. А те партиите се договориха и какво да мислим ние - естествено че ще се питаме, разделиха ли си баницата?

Добавете Вашия коментар

TOP