Новият директор на АПИ Апостол Минчев е уволнен заради своеволие, разпоредил преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане

20 Юли 2021 | 10:38
0 коментара
Общество

Регионалният министър Виолета Комитова уволни назначеният през месец май председател на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Апостол Минчев.

Причината за уволнение е проявено от Минчев своеволие да спре всички строителни дейности на АПИ. Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане, съобщиха от МРРБ тази сутрин, а уволнението е станало в понеделник.

"По този начин досегашният шеф на АПИ си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Писмото за спиране на всички проекти, свързани с ремонти и реконструкция на републикански пътища на практика блокира дейността на фирмите", заявяват от МРРБ. От там казаха, че арх. Виолета Комитова кани всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от Минчев, на среща в министерството в петък.

Припомняме, че строителният инженер оглави ръководството на АПИ на 27 май, а предходното ръководство беше сменено от Комитова заради плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26.05.2021 г. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP