Нови срокове за кандидатстване в Американския университет

11 Октомври 2023 | 12:55
0 коментара
Общество
Благоевград
Нови срокове за кандидатстване в Американския университет

В отговор на засиления интерес от страна на бъдещите студенти тази година Американският университет в България (АУБ) въвежда нови крайни срокове за кандидатстване. За прием през следващата академична година (2024-2025) тези срокове са следните: приоритетен прием - 15 януари; ранен прием - 1 март и редовен прием - 1 юни.

Кандидатите за приоритетен прием имат най-добри шансове да получат по-голяма финансова подкрепа, след като бъдат приети. АУБ предлага финансова помощ и стипендии въз основа както на академични заслуги, така и на финансовите потребности. Стипендиите могат да покрият до 100% от таксата за обучение във висшето училище. За стипендии, които вземат предвид финансовото състояние на семейството, кандидатите трябва да попълнят заявление за финансова помощ. Кандидат-студентите няма нужда да подават допълнителни документи, за да бъдат разгледани за стипендиите, които се определят на база академични постижения.

Екипът от отдел „Прием на студенти“ на АУБ е на разположение да съдейства на кандидат-студентите през процеса на кандидатстване и да отговаря на всички въпроси, свързани с новите крайни срокове. „Колкото по-рано кандидатствате – толкова по-добре“, съветва кандидатите Даниел Шопов, вицепрезидент на отдел „Прием на студенти“ в АУБ.  

Добавете Вашия коментар

TOP