Нови рокади на горски директори в ЮЗДП Благоевград

17 Ноември 2021 | 16:26
1 коментара
Общество
Нови рокади на горски директори в ЮЗДП Благоевград

Директорът на ЮЗДП-Благоевград Дамян Дамянов предприе поредни рокади на горски шефове в региона.

От шефския пост е отстранен Димитър Пидов. До момента той бе начело на лесничейството в село Места. Според официалната информация смяната е с цел превенция на корупцията в горската система. Не се съобщава къде ще бъде преместен.

На мястото на Пидов се завръща уволнение преди две години от Горското стопанство в Кресна Димитър Терзиев.

Терзиев бе уволнени заради строителството на незаконни пътища и сондажи над Кресненското дефиле, преди държавата да е избрала фирма-изпълнител на част от АМ "Струма". Основание за заповедта бе констатирано бездействие, довело до нарушения по чл. 265 от Закона за горите.

Припомняме, че във връзка с медийни публикации директорът Дамянов разпореди проверка, която установи нарушения в държавни горски територии, стопанисвани от горското в Кресна –изграждане на временни пътища и сондажи. а служителите на териториално поделение „ДГС Кресна”, изпълняващи длъжността зам.-директор, старши лесничеи и горски надзиратели, допуснали констатираните нарушения на територията на охраняваните от тях участъци, ще бъдат наложени дисциплинарни наказания по Кодекса на труда.

Добавени коментари

Марио Асьов публикува:
02 Август 2023 | 13:05
Другите информационни медии трият коментарите за Якоруда. Явно властите окупирали града вече 20 години така нареждат. Жалко за това. Нищо няма да променят. В Якоруда никой не иска Беди, Карафеиз, Айша Х, Сабиха П., Куцузо, Пачката, Джама, Кавалов, Хърльови и подлогите им. Есен на местните избори всички до един ще бъдат изметени. Тези управници са позор за града, обградиха се само с братовчеди, комшииски назначения и щуробаджанащина. Нищо не направиха за Якоруда, за 20 г управление.. провал.. дпс им би шута, но те още се надяват... всяко начало има и край.. и вашият дойде.. това ли е елита на Якоруда, които не знаят чужд език, които са неграмотни половината съветници, които не отвориха нито едно работно място за 20 години, които ви прогонена от Якоруда да се считате по чужбина на гурбет, а те тук си крадат и за тях чужбина е Общината.. ЗА БЕДИ. О, ЗА КАРАФЕИЗ, ДЖАМА, ПАЧКАТА, ДЖЕКИ, АЙША Х. САБИХА П. - това са пиявици кърлежи които само смучат от програмите а ви хвърлят трохи

Добавете Вашия коментар

TOP