Нови ограничения влизат в сила в редица държави заради Омикрон

27 Декември 2021 | 10:36
0 коментара
Общество
Нови ограничения влизат в сила в редица държави заради Омикрон

Очаква се британският премиер Борис Джонсън да обяви решението си дали да бъдат наложени нови строги ограничения срещу разпространението на коронавируса във Великобритания заради новия вариант Омикрон. 

Преди това премиерът ще се запознае с последните данни на здравните власти за разпространението на коронавируса и натоварването на здравната система. 

Франция ъщо обмисля нови мерки, след като регистрира ръст на новите случаи за последното денонощие. 

Редица държави затягат мерките срещу разпространението на новия вариант на коронавируса от днес.

Чешките власти въвеждат изискване за задължителен отрицателен резултат от PCR тест за всички пристигащи. Освободени са само ваксинираните с трета доза и децата под 12 години. 

Дания също въвежда нови ограничения. По информация на посолството ни в Копенхаген гражданите, които нямат разрешение за пребиваване в страната, трябва да представят отрицателен резултат от тест за коронавирус на границата. 

Пътуващите, които имат разрешение за пребиваване в Дания, могат да избират дали да направят тест преди пътуването си или в рамките на 24 часа след пристигането си. Изискването важи и за ваксинираните, но не и за преболедувалите в рамките на до 180 дни от установяването на коронавирусната инфекция. Мярката не се прилага и за деца под 12 години.

Добавете Вашия коментар

TOP