Нови дози ваксина пристигат днес в Благоевград

20 Февруари 2021 | 11:46
0 коментара
Общество

Специалисти от РЗИ-Благоевград днес ще отидат в София, за да вземат още дози ваксини от „Бул Био“, които ще бъдат разпределени в областта. Това каза за Радио Благоевград директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов.

Днес ще работят кабинети за ваксиниране в Гоце Делчев, Разлог, Петрич и Сандански. Утре от 10 до 12 часа ще работи имунизационният кабинет в Благоевград и Медицинския център при д-р Дафина Тачова, където също се извършват имунизации.

Новият имунизационен кабинет, който започна работа в четвъртък в Благоевград, работи по график. Ваксинацията там се извършва от д-р Екатерина Митова и две медицински сестри. Тя се извършва по предварително изготвен списък и засега всичко протича нормално, каза още д-р Калоянов.

„Стига да има желаещи, които да се имунизират, от днес ще се раздават ваксини и на личните лекари, така че всеки, който желае, може да се възползва при своя личен лекар с настоящата към момента ваксина, която има. За момента тя е „Астра Зенека“, каза директорът на РЗИ-Благоевград по повод поискания от премиера Бойко Борисов „зелен коридор“ за ваксинация на всички желаещи.

Добавете Вашия коментар

TOP