Нови атрактивни школи в Благоевград

22 Декември 2022 | 10:55
0 коментара
Култура
Нови атрактивни школи в Благоевград

Двойно са се увеличили записаните в школите на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, съобщи на пресконференция директорът Богдана Костадинова. От 842 деца през септември в края на годината бройката е 1672. За завишения брой допринасят и новите атрактивни школи, които стартираха през октомври.

Едната от новите школи е Детско студио „Публични изяви“ с ръководител Стоян Веселински. Той е от дълги години в центъра, беше и директор на Младежкия дом, но сега вече е в ново амплоа като педагог. По време на Лятната академия установили, че много деца не могат да общуват помежду си. Това провокирало да направят тази школа, за да може малчуганите да се научат да комуникират и споделят. Много от тях са запалени и по професията на моделите. Направили импровизирани модни ревюта, които предизвикали интерес.

За следващата година има предложение няколко деца от школата да бъдат заснети във филм. И както се шегуват в тази школа е бъдещият елит и хайлайф на Благоевград.

Според Стоян Веселински центърът е намерил своето достойно място. Станал е по-съвременен, с модерен облик и европейска визия.  Нови лица в центъра са и зам.-директорът д-р Александра Ковачева, която е и ментор на младежкия парламент, както и Ваня Цветанова, която се отказала от частния сектор и се отдала с работа с децата в школа „Екология“.

Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград изпраща успешна година с 23 школи, разпределени в над 100 групи. Лятната академия се оказала особено успешна. Малчуганите имали възможност да се докоснат до различни изкуства – музикални инструменти, изобразително изкуство, моделиране, конструиране, пеене, танци. Родителите и децата искат такава академия за зимната и пролетна ваканция.

Директорът Богдана Костадинова пожела за следващата година здраве, щастливи и усмихнати детски личица и много събития./bnr.bg

Добавете Вашия коментар

TOP