Нови 8 болни с коронавирус, общо заразените са 346

29 Март 2020 | 17:16
1 коментара
Общество

Осем са новите случаи на коронавирус у нас, общо са 346.

 

Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски по време на брифинг в Министерски съвет, предаде "Фокус".


"Към този час новите регистрирани случаи са 8, те всички са от София. Така че в София са вече 214 установените лица с коронавирус. Общият броя е 346", каза Мутафчийски.

"От всички 346 - 125 са на болнично лечение, 13 са в интензивен сектор, интубирани. Знаете, че днес има след брифинга стана ясно, че е починала още една жена от Благоевград, така че общият брой е 8. Средната възраст на починалите доста се снижи - вече е 66 години. Медицински персонал, заразен - 17 човека", каза още

По думите му починалата жена е на 51 години. "Имаме нови изписани с две положителни от "Александровска" болница, от "Пирогов" един и от бургас един. Броят на изписаните вече, които са с по две отрицателни проби са 14", допълни Мутафчийски.

 

Обмисляме мярка за декларация за движение в града и е въпрос на време да бъде въведена, каза още председателят на Националния оперативен щаб.

Във връзка информация за нарушение в столични магазини, ген. Мутафчийски припомни, че при обявяване на контрол на пътуването от град в град, въпросът на журналистите и бил какви са следващите мерки. "Следващите мерки е да се движат с декларация и в града. Това е най-вероятно следващата мярка, която вече е обмислена и е въпрос на време да бъде въведена", допълни Мутафчийски.

Той обясни, че в Пловдив централната улица е пълна. "Пловдив е може му предстои доста сериозна ситуация", каза още Мутафчийски.

На въпрос дали има проблем в болницата в Благоевград предвид починалите, ген. Мутафчийски обясни, че и в София почти всеки интубиран загива. "В Италия е така и в Испания", допълни още Мутафчийски.

Добавени коментари

Мила майко публикува:
30 Март 2020 | 12:01
Генерал Мутафчийски , направете нужното на народа да му дойде малко мозъчно вещество !Глоби и затвор иначе от нищо не разбират !

Добавете Вашия коментар

TOP