Нови 136 души бяха изследвани днес в Банско

14 Април 2020 | 19:33
2 коментара
Общество

Нови 136 души бяха изследвани днес в Банско с бързи кръвни тестове. Така за първите три дни от скрининга, общият брой стана 470 души. От проверените днес, един даде положителен резултат за имуноглобулин M, т.нар. “прясна инфекция”, при 4-ма души е установен имуноглобулин G – т.е. “късни” антитела.

За да се смогне с взимането на тестовете след празнците личните лекари в града също ще се включат в изследването. А данните до момента водят до заключението ,че около 8 % от жителите на Банско са имали досег със заразата.

“Фактът, че около 8% от изследваните лица са имали среща с вируса, означава, само едно, че ние не можем да спрем циркулацията на вирусата, но успяваме да държим под контрол, така че това разпространение да бъде на най-ниска цена, с най-малко жертви, с възможност за приемане на всички нуждаещи се”, заяви доц. д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Добавени коментари

Мнение публикува:
15 Април 2020 | 09:41
Има незабележими хора. Уж за да ги видим се изявяват насам-натам.Та и тоя горе с гръмкото име "ДЖЪСТИ",дали знае какво е? Ама и той да каже /да напише/ нещо,ако ще и ГЛУПОСТИ!
ДЖЪСТИ публикува:
14 Април 2020 | 23:27
Чумавите йопета пак наглеят замало да заразат цяла околия и пак Разлог зарди тях да го отнесе! И кмета Кадев им го каза че са за карантина те не вярват !

Добавете Вашия коментар

TOP