Новата E-Class е с 2-литрови мотори, завиващи задни колела и селфи камера

26 Април 2023 | 07:46
0 коментара
Бизнес
България
Новата E-Class е с 2-литрови мотори, завиващи задни колела и селфи камера

E-Class (W213) дебютира през 2016 г., шестото поколение W214 бе показано днес, предлагайки отново редица технологични иновации, опаковани в еволюционен дизайн, революционен интериор и почти идентично задвижване от настоящия модел.

Започваме с вече познатото – интериорът. Него Mercedes показа в края на февруари, когато видяхме ясните препратки към S-Class, но този път името не е Hyperscreen, а Superscreen. Предлагат се два стила за визуализация: Sporty и Classic, имената говорят сами за себе си.

Източник: Mercedes-Benz

Тези, които изберат опционалния пакет MBUX Premium Plus, ще дадат възможност и на пътника отпред да се радва на свой дисплей. Той е свързан със сензори в пътническата седалка, чрез който се активира само когато на нея седи човек. От него пътникът може да се забавлява, но водачът няма видимост, за да не се разсейва.

Източник: Mercedes-Benz

Моделът може да бъде оборудван с до пет камери, една е стандартна, тя следи водача, за да гарантира, че той гледа към пътя. Стерео камера следи приборното табло, за да асистира със системите за подпомагане на водача, докато камера за улавяне на жестовете в командното табло на тавана е част от MBUX Interior Assistant. Може да се поръчат още две RGB камери, едната изиграе роля на видеорегистратор, другата е селфи камера. И последната може да се използва за Zoom срещи по време на път, по-скоро докато сте паркирали отстрани на пътя.

Като опция се предлага и 3D приборно табло със стереоскопичен ефект. Лявото и дясното око виждат различни пиксели на екрана, като така се създава усещане за дълбочина. Допълнително се предлага и функцията Active Ambient Lighting, която синхронизира меки LED светлини в интериора с такта на музиката от аудио системата Burmester.

Източник: Mercedes-Benz

И тъй като Mercedes казва, че новата E-Class е повече софтуер, не толкова хардуер, то бизнес седанът разчита на нова компютърна система, която, освен всичко друго, предлага възможност да играете Angry Birds, да водите видеокомферетни разговори чрез приложенията Webex или Zoom, да сърфирате в нета чрез Vivaldi. А, има го и TikTok.

Всичко за новата Е-Класа четете на автомобилния сайт CarMarket.bg

Редактор: Пламен Георгиев
 
Източник: CarMarket.bg 

Добавете Вашия коментар

TOP