Нова онлайн карта с над 40 пешеходни и велосипедни маршрути разкрива очарованието на Беласица

07 Декември 2020 | 17:43
0 коментара
Култура

Българска фондация Биоразнообразие създаде интерактивна онлайн карта с 27 пешеходни и 17 маршрута за планинско колоездене в планината Беласица.

Целта на картата е да популяризира природния туризъм в района и да събере на едно място всички познати маршрути там.Всеки маршрут е с различна трудност, продължителност и цел, като съдържа подробно описание, GPS следа, височинен профил и снимки. За по-добра ориентация маршрутите са визуализирани върху Google картна подложка.

Маршрутите обхващат много от интересните места в района, в т.ч. природни, исторически, културни и други забележителности. Туристите, приели някое от 44-те пешеходни и вело предизвикателства, ще могат да посетят емблематични места като прохода Демир капия, Национален парк-музей „Самуилова крепост“, местността Вадиоч, Бялата чешма, да се насладят на неповторимата красота на горите, водопадите и реките на Беласица, да се изкачат до върховете Конгур, Радомир и Тумба и да се запознаят с богатото биологично разнообразие на планината. Както и да научат повече за историята, обичаите, традициите и вкусните ястия на осемте села, сгушени в Подгорието – Беласица, Коларово, Самуилово, Камена, Яворница, Ключ, Скрът и Габрене.

В описанията и GPS следите не са пропуснати и местата за хранене и настаняване, през които маршрутите минават.

Добавете Вашия коментар

TOP