Нова мода за празника: Хитът е Баба Коледа с кожух и очила за 120 лв.

19 Декември 2021 | 17:45
0 коментара
Любопитно
Нова мода за празника: Хитът е Баба Коледа с кожух и очила за 120 лв.

Дни преди Коледа, магазините за украса и играчки са препълнени с купувачи, които пълнят торбите с най-различни ефектни декорации за наближаващия най-голям празник. Търговците и тази година са претрупали щандовете с всевъзможни лъскави и светещи джаджи, лампички, фигури за елха и всякакви други красоти, които привличат като магнит всички, особено най-малките.    

Коледна декорация, която да придаде весел и празничен вид на дома или офиса, може да купите и за жълти стотинки, и за малко повечко. Средно за около 5 лева може да купите всякакви ефектни едри висулки от топки, сърчица, къщички и всякакви други чудесии. Много актуални тази година са преспапиетата с дядо Коледа в шейна, летящи снежинки и еленчета, които може да си купите срещу 4 до 6 лева. Малко по-скъпи са играчките със звук. Коледна музикална въртележка с любими и популярни мелодии струва  14,99 лева.

Безброй са настолните празнични фигурки от кадифе, дърво, слама и пластмаса под формата на зайчета, катерички, лосове и мечета - заскрежени и носещи шишарки и елхи. Средната цена е около 10 лева.

Фигурки на снежни човеци може да намерите във всякакъв вариант и във всякакъв размер  - от миниатюрни до такива с ръст на малко дете. Средно големите снежни играчки, нахлупили черни и карирани шапки, шалчета и метли може да купите за 7,99. 42-сантиметровите са малко по-скъпи и струват 12,99 лв. Симпатични коледни бели мечета, също украсени с шапчици и шалчета, или пък сграбчили сърчица, може да намерите по 6-7 лева.     

Празнично и весело настроение създават и играчките на елени със златни и сребърни рогца. Красивите декорации струват от 7 до 15 лева в зависимост от изработката и големината. Най-скъпа е огромната ефектна фигура на коледен лос в златисто, който струва 50 лева.

Разбира се, най-интересни са вариантите с Дядо Коледа.

Декоративна фигура на добрия старец, катерещ се по стълба, струва 16 лева. Истински хит обаче са големите кукли на Дядо Коледа и Баба коледа, сграбчила метла и кошница с плодове. Те обаче са и доста скъпи - от 50 до 122 лева за най-големия размер. Видът им обаче е изключително закачлив и симпатичен и купувачите дори си ги снимат за спомен.   

Отделна фигура на Дядо Коледа пък струва от 49 до 80 лева, като изработката е изключително добра - добрият старец е облечен в червено кожухче и красива шапка със звънче, както и в мъхести кожени ботуши. По-съвременната версия - дядо Коледа в топъл спортен пуловер и елече, се намира за 49 лева.

50-сантиметрова играчка, заедно с шейната, може да си купите за 79 лева. Висок 80 сантиметра дядо Коледа , без шейна, също може да купите за 80 лева.  

Симпатичните меки фигурки на лосове с шапки и шалчета струват към 50 лева и се предлагат десетки модели. Най-евтини са джуджетата с островърхи шапки  - може да ги намерите за 24 лева. По-малките струват 7,99 лева, средно големите са по 15 лева. Закачливият лос с карирани панталонки с тиранти върви по 21 лева. Животинките с най-различни кадифени цветни дрешки се продават за 19. По-големите фигури вървят по около 50 лева. По 80 са 150-сантиметровите лосове, елени, катерички и мечета.

Особено голям интерес у ценителите предизвикват дървените фигурки, които са много стилни и доста по-изчистени - може да украсите дома си с изработки с празнични надписи, джуджета, снежни човеци и самият дядо Коледа само срещу 3,50 до 5 лева.

Изработки на малки дървени елхички в бяло, зелено, сребристо и червено пък може да купите само  за около 4 лева. Уютна коледна ясла с порцеланови фигурки може да купите от 15 до 20 лева.

Металните украшения също събират куп купувачи около щандовете, а те са десетки видове. От 5 до 13-14 лева струват ефирни декорации на шейни, лосове, елхи с визия на човешка фигура и всякакви подобни атракции, някои от които много стилни и красиви. Малки, но кичести брокатени елхички със звезди се намират и за 2 лева на щандовете. Фигурки за украса на дома се намират и за жълти стотинки - за малко над левче - катерички, зайчета, мечета и всякакви други животинки.

Естествено, сериозен интерес има към щандовете за коледни лампички - всичките с LED осветление. 500 броя лампички с 25-метров кабел се предлагат за 49 лева. Въпросните светлинки са пригодени за употреба и на открито, и на закрито и стават и за украса на тераси и сгради навън. 800 броя пък струват 60 лева, като кабелът им е дълъг цели 40 метра. 100 броя цветни светлини с прозрачен кабел, също подходящи за открито и закрито струват само 12,99 лева. Цената на 180 лампички пък е 20 лева.           

240 коледни лампички с дължина на лампичките 12 метра, а на кабела - 3, се предлагат за 25 лева. 180 броя с дължина на лампичките 9 метра, а на кабела -3,  се продават за 20. Разнообразието на коледни светлинки е огромно - има бели, цветни светлини, включително и пеещи с много различни програми, като някои превключват на „мигащ режим” в над 10 варианта.

За 15 лева можете да си купите и огромни светещи контури на звезди, елхи, сърца, камбанки и всякакви други символи.

Магазините предлагат и всевъзможни други екстри, които стават и за външна украса на сгради. Прочутият катерещ се по стълбичка дядо Коледа може да купите за 30 лева.  

В същото време се предлага и много ефектни механични играчки - като дядо Коледа, препускаш със шейната, танцуващ дядо Коледа, та дори и такъв, правещ кълба.

Белобрадият старец, катерещ се по къща, свирещ на тромпет и яхнал лос, струва от 15 до 24 лева.

Изобилието от топки за елха, очаквано е толкова огромно, че купувачите обикалят дълго, за да могат да изберат конкретните декорации. Украшенията са с най-различни цветове, материи, форми, големини и пакетирани в различни комплекти. Най-скромните украшения ще намерите за 1,40-1,50 за една бройка.

Повечето купувачи предпочитат да купят комбинация от украшения за елха в пакет от повече бройки. Комплект от 40 златни и червени украшения е 15 лева.

Еднакви по размер празнични топки в цилиндрична кутия пък струват 21 лева. 50 бройки - комбинация от малки и големи украшения горе-долу струват същата сума. Любителите на сребристите украшения имат възможност да купят много ефектни сребристи топки, подредени в красиви цилиндрични кутии срещу 22 лева.

Цилиндри с топки в ефектни червени, лилави и цикламени багри може да купите за 25 лева. По-малките комплекти струват под 10, като в тях са красиво подредени между 12 и 15 топки.

Най-миниатюрните украшения пък може да купите и срещу 5 лева. Едни от най-търсените декорации са гирляндите - магазините ги предлагат в различни цветове и варианти, както и с различна дължина. 2,99 лева е цената на бляскавите шнурчета, дълги около 3 метра. Златистите струват около 5 лева, а имитацията на елхови клонки са около 6. Голяма атракция са и коледните метални фенери, които струват от 12 до 35 лева.  

Разбира се, по щандовете не липсват коледни свещи - малки, големи - предимно в бяло, червено и сребристо. Ароматите пък са от кафе и канела до мирис на пушек и шоколад. Цените са от 1,99 до 5-6 лева за тези с по-големи размери.

Огромни Коледни чорапи-торбички, се разграбват като топъл хляб. Цената им е 10 лева. Както всяка година, и сега, сламените венчета-украшения са особено търсени. С фигурки на лосове, снежни човеци, еленчета и клончета, украсата струва  от 2,50 до 16 лева. Коледни чаши с надписи, картинки, в най-различни цветовер пък, можете да купите за дребен подарък за около 3 лева.

Добавете Вашия коментар

TOP