Нова масова стрелба в Сърбия, осем души са убити

05 Май 2023 | 09:01
0 коментара
Криминално
България
Нова масова стрелба в Сърбия, осем души са убити

Осем души бяха убити и най-малко 13 са ранени при нова масова стрелба в Сърбия край град Младеновац, на 42 километра южно от Белград, предаде БТА, цитирайки местни медии.

Сред загиналите е 21-годишен полицай и сестра му. Стрелбата е станала в село Дубона, община Младеновац. Сред ранените има и деца.

Сръбската полиция издирва извършителя, издигнати са пътни блокади.

Към района са изпратени специални полицейски части и хеликоптери, както и линейки.

В коментар, публикуван в сръбския информационен портал "Телеграф", министърът на вътрешните работи Братислав Гашич нарече стрелбата "терористичен акт" без да предостави повече подробности.

Сръбската полиция е започнала издирване на 21-годишен заподозрян, идентифициран само като У. Б. Той се е скарал с група хора в училищен двор в Дъбън, взел е автомат от дома си и е открил огън. След това отишъл в родното си село Шепшин, където отново започна да стреля. Предполага се, че младежът е син на военен. 

Край село Дубона, разположено недалече от град Младеновац, тежко въоръжени полицаи са направили контролен пункт и претърсват преминаващите автомобили.

Поредната масова стрелба в Сърбия се случва по-малко от 48 часа след като 13-годишно момче застреля девет души и рани седем в училище в Белград, преди да се предаде.

Добавете Вашия коментар

TOP