Нова кражба в Narod.bg: Кметът Димитър Бръчков си прави фотоволтаичен парк с пари на общ. Петрич, печели по 1,5 млн. на година

20 Юни 2023 | 23:18
1 коментара
Общество
Благоевград
Нова кражба в Narod.bg: Кметът Димитър Бръчков си прави фотоволтаичен парк с пари на общ. Петрич, печели по 1,5 млн. на година

Нова кражба в Narod.bg: Кметът Димитър Бръчков си прави фотоволтаичен парк с пари на общ. Петрич, печели по 1,5 млн. на година

Кметът на Петрич Димитър Бръчков, чиито безобразия във вид на десетки досъдебни производства са в ръцете на прокуратурата, е задействал нова криминална схема със своя ортак в сенчестия бизнес – общинаря Живко Карадалиев – Лешоядо, научи ексклузивно Narod.bg свой човек в местния парламент.

Общинският терен от 295 дка, който Бръчката отпусна за своята фотоволтаична централа

Идеята на Бръчката и Лешоядо е да си направят своя фотоволтаична централа на общински терен с концесия за 30 години и с пари…. от бюджета на Петрич – предполагаемата сума за строежа е около 5-6 милиона, а печалбата за тарикатите на година 1-1,5 млн.

Схемата е замислена по начин да носи милионите приходи на подставената софийска фирма „Тринити Инвест Мениджмънт“ ООД, която да плаща на петричани смешен наем за фотоволтаичния парк с мощност 5 мегавата, не скри общинарят пред Narod.bg.

Връзката на дружеството с тандема Бръчков-Карадалиев е очевадна – във фирмата 50% съдружник е била братовчедката на Лешоядо – Росица Гошева Карадалиева. В опит да заметат следите и да „изперат“ ООД-то, роднината на пробития общинар умишлено излиза от дружеството, като дяловете й получава Иванка Стоилова Геренска.

Чрез натиск над Общинския съвет Димитър Бръчков успява да даде 295 дка в местността Пещерата край петричкото с. Старчево на подставената „Тринити Инвест Мениджмънт“ ООД за изграждане на въпросната централа.

 
Документът носи подписа на хитреца Димитър Бръчков

Пословичната наглост на градоначалника с носни проблеми от Колумбия и Лешоядо тук е особено добре откроена – всички документални и съгласувателни процедури, разрешителни, осигуряване на достъп, строителство на трафопост и изграждане на трасето на парка са от името на общината и за сметка на Петрич, а 1,5 млн. на година – за „нашата фирма“.

В общ. Петрич се говори, че Димитър Бръчков прави цялата схема срещу дял – 50% от печалбата, категоричен е общинският съветник, предоставил и документите, от кои4то трябва да се поинтересува държавното обвинение.

Живко Лешоядо е другият главен герой в наглата далавера

Така излиза, че голямата работа, от която ще се облажат кметът и неговият съдружник Лешоядо, я свършва община Петрич, а сенчестите политици сямо трябва да монтират панелите, за да тръгне финансовият поток от 1,5 млн. на година.

В общината на югозападния град са убедени, че тази схема ще изпере и част от парите, присвоени от обществени поръчки по време на управленския мандат. източник: Narod.bg

Добавени коментари

Petrich публикува:
23 Юни 2023 | 23:49
Самоче му викат Живко Лебеда,а не лешояда хаха

Добавете Вашия коментар

TOP