Нова измама: "Български пощи" ви искат 3 лева за недоставени пратки

09 Февруари 2021 | 16:35
1 коментара
Любопитно

Поредна измама плъзна в интернет, при която престъпниците използват неправомерно името на "Български пощи". Те изпращат уж от името на дружеството електронни писма до различни потребители, в които ги уведомяват, че имат неполучени пратки и за да  бъдат доставени на клиентите те трябва да заплатят сума от 2,99 лева.

Така от името на държавното дружество хакери точат данни и пари от наивници. Измамниците използват неправомерно и логото на "Български пощи", за да изглежда писмото по-достоверно.

По познатата измамническа схема в електронното съобщение е приложен линк, на който да се кликне, като така хората дават съгласието си "да получат" съответната пратка. Вече опарили се потребители разказаха пред Lupa.bg, че след щракане на линка се изисква получателят на фалшивото писмо от "Български пощи" да си даде личните данни и номера на банковата сметка или на кредитната или на дебитната карта, чрез която ще заплати "дължимите такси".

От „Български пощи“ предупреждават за пореден път, че не изпращат подобни съобщения, не провеждат анкети или игри, не раздават награди, не изискват по имейл заплащане на такси за доставка и при никакви поводи не изискват лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за това. 

"Български пощи" уведомяват чрез есемес или чрез хартиени известия своите клиенти, че за тях има пратки. 

От пощите апелират имейли, които не носят официалния адрес и не произхождат от домейна на дружеството, да не се приемат за достоверни. Официалният домейн на "Български пощи" е bgpost.bg. 

Добавени коментари

ОЩЕ ОЩЕ публикува:
10 Февруари 2021 | 09:21
български пощи вече не приемат обикновенни писма, а таксуват всичко като препоръчани...

Добавете Вашия коментар

TOP