Нова детска градина отвори врати в Банско

01 Ноември 2021 | 13:34
19 коментара
Общество
Нова детска градина отвори врати в Банско

В празничния ден, когато честваме делото на народните будители, в Банско отвори врати нова детска градина. Тя бе открита с тържествен водосвет и символично прерязване на лентата. Шестият филиал на Детска градина „Здравец“ гр.Банско е дългоочаквана придобивка за града. Просторната, слънчева и модерна сграда е построена за 4 групи по 25 деца. Освен всички необходими помещения за игри, занимания, спане, хранене, хигиена и медицински грижи, в новата детска градина е изграден и физкултурен салон със зашеметяваща гледка към планината. В техническо отношение сградата е в пълно съответствие със съвременните изисквания - инсталирани са асансьор за деца с двигателни проблеми и два кухненски асансьора, както и модерна отоплителна система.
Кметът Иван Кадев честити откриването на новата детска градина с пожелание децата да растат в нея здрави и щастливи. Той изказа благодарност към всички, които са допринесли за изграждането й.
С новата детска градина се решава проблема с местата за най-малките. Досега за нито едно дете в Банско не е направен отказ за прием, дори и за тези, чиито родители идват в града като сезонни работници. Но с нарочни решения на Общинския съвет всяка година се одобряваше завишаване на броя деца в група.
Присъстващите на скромното, заради санитарните мерки, тържество си пожелаха децата в Банско всяка година да стават все повече и скоро и новата детска градина да отеснее.

Добавени коментари

Банскалия публикува:
03 Ноември 2021 | 19:05
Боби Лазаров - Лещата да внимава с коя спи,защото и жена му не остава по-назад.
Равносметка публикува:
03 Ноември 2021 | 14:15
Виждате ли? Ето,няколко дни няма статия за "великия" Мацурев - няма и писаници! Но забележете-няма и за никой друг кандидат.Това прави ли Ви впечатление,"мили ми" гербаджии??? Статиите са само за Мацурев.Дори и за Апостолов НАМА,макар,че той е с по-големи платежни способности.Но той знае къде,кога и на кого да плаща.Хайде молим ви се-не ни правете на будали.Знаем ЗАЩО и КОЙ плаща за Мацурев да се агитира толкова усърдно.Само за него пишете-само по него плюем! Разбира се и по бате му Бойко,когато обикаля по села и паланки и ръси "бисери" характерни за неговия манталитет-селски!
Към "Няма ли друго" публикува:
02 Ноември 2021 | 14:22
Може и да има и "друго",но не го споменават толкова,колкото вашият "идол".Ами ще пишем за него,защото за друг няма толкова хвалби.Него хвалите-него "плюем"! А ти,който толкова обичаш Мацу,се научи на правопис или дай химикалката на друг ваш член.Мацурев бил "най чеСния"-ха-ха-ха! Който,които-няма значение-все едно."Хора коЙто са не черноглед"ли пишат това? Ха-ха-ха!Или сте-Сам си пиша-сам се хваля? Два реда-една дума правилно написана няма-"да/се", "НЕ/ЗНАМ","разбира/се","наЙстина"," оДрича","напаТки","вас коментари стил"...Край нямат.И сте седнали да защитавате един продриснат кандидат.Какъвто кандидата-такива и застъпниците му!
Няма ли друго публикува:
02 Ноември 2021 | 08:21
Стига вече да се плюе Мацурев нямали за друг кой дасе плюе защо НЕСЕ пише за други. Или те просто са фурнеджийски ЛОПАДКИ и са с тези който са на власт познавате ги достатъчно няма смисъл да ги пиша. Но по добре кажете нещо за тех.
Нещастници публикува:
02 Ноември 2021 | 08:16
Можеше поне да поканите Мацурев,благодарение на който стана детската градина.Взехте на ГЕРБ милионите и забравихте всичко!!!Затова управлението ви ще остане като най-слабото и нищожно за Банско!Мъглосайте се предсрочно, не чакайте ние да ви изметем!
ЗА Мацурев! публикува:
02 Ноември 2021 | 07:37
Браво на Читателите ! Най после едно обективно мнение! Мацурев е най чесния и опитен политик в града ни който направи много и донесе милиони за Банско!
Читателите публикува:
02 Ноември 2021 | 06:48
Хората си знаят свичко. НЕЗНАМ защо си губите времето да пишете тук. Знае се кой пише тук тези който вече не са на власт и друга работа си нямат Просто отвъщавате читателите с коментарите. И на края искам само едно да напиша хората който трезво мислят и расъждават знаят за кой да гласува разбирасе ще подкрепат Мацурев. Найстина много се направи! То е факт
До ГЕРБ е тумор публикува:
01 Ноември 2021 | 23:40
Май друга работа нямаш. Освен да пишеш коментари и само да плюеш Мацурев. Вижда се че те е Ама Много Яд . За това какво е направил Мацурев с помощта на ПП ГЕРБ и този който одрича това е наистина голям черноглед. Но въпреки обидите и нападките който се пишат тук за МАЦУРЕВ И ППГЕРБ НАПРАВИХА МНОГО то е на яве и обикновените хора го виждат. А на колко е помогнал Мацурев е друг въпрос те няма забравят. Въпреки че тук някъде чето из коментарите заплашва хора но май си пишете за ваш когато сте били на власт. И ама много дасе пише но няма смисъл да досаждам. Хора който сане черноглед и разумно мислят че те правилно ще постъпят. Като подкрепат Мацурев защото знаят че той е човечен. Всеки знае че с него може да се разговаря нападките който пишете тук. И тези напатки и обиди се знае кой ги пише тук. Хора не са прости като вас коментари стил.
До Банскалия публикува:
01 Ноември 2021 | 23:23
Абе мухльоо, Бойко не е дойдел заради такива като тебе. Мацурев е навсякъде с него. Оправи си часо, че май караш по старото време. Одиш по асфалто на Бойко и мрънкаш дееба докато има таквия идиоте кат тебе държавата нече се оправи оти сте се чорави пияни и не влагате грам мисъл в тва шо думате. Пий си рачията и кротувай
Всичко виждаме публикува:
01 Ноември 2021 | 21:57
Само магистралите гледаме и ни става ясно какво са "построили" гербаджии. И колко пари са откраднали.Само от магистралите.За другото ще премълчим.Заради това ни дойде скъпотията!
герб е ТУМОР! публикува:
01 Ноември 2021 | 21:50
Не баламосвайте хората,изчадия адови! Знаем ВЕЧЕ кои и какви са гербаджии! Наситихме им се.И тези цветни глупости,които пишете са ни известни.Знаем и защо е това ваше драпане към властта-за да продължите да крадете и да се наместите отново в топлите кресла,а мацуревата твар-на депутатския стол.Ама няма да стане.Хората вече не са толкова глупави,колкото ви се иска.Хората четат,слушат и гледат какво става,за да НЕ ви вярват.Световната криза добре пасва на недодялания ви "вожд",който като гламав обикаля къшлите и ръси нескопосани брътвежи на хората,които много,много не ги интересува световната политика и не се замислят от къде идва скъпотията. Да ,знаем-"от Радев"! Той ни докара и магнитните бури.А Тиквата от Банкя ходи от село на село /без маска/,а го е страх да отиде на дебат с ,който и да е от политическите си противници!Ние не плашим никого,няма да мачкаме никого.На такива като него му са нужни такива депутати като вашия недоносник-Мацурев! Е,това повече няма да се случи!Макар,че той си позволява да заплашва и нахално да "агитира" за себе си.И престанете с вашите комунистически лозунги!ПРОСТО-НЯМА ДА ВИ БЪДЕ ПОВЕЧЕ НИКОГА!!!
ГЕРБ е СИЛА! публикува:
01 Ноември 2021 | 20:34
Приятели на ГЕРБ! Ние сме единни! Заедно ще победим хаоса, заедно ще смачкаме врага! Нас не ни е страх от политическите репресии на КОМУНИСТИТЕ! Под ръководството на нашия приятел и лидер генерал Бойко Борисов ние ще поведем отново страната към просперитет, икономически прогрес и активна роля в международната икономика и политика! НИЕ СТРОИМ не РАЗРУШАВАМЕ! Какво направихме ние? Милиони левове субсидии за Банско, инвестиции в образователната система на града, строеж на инфраструктура и детски градини, помощи за нуждаещите се! Благодарение на нас бизнеса в Банско оцеля и няма глад и мизерия! Какво направиха комунистите на Радев? Бедност, инфлация, скок на тока и парното, скок на хляба и основните продукти! ГЕРБ Е СПАСЕНИЕТО, да подкрепим спокойното и далновидно управление! Александър Мацурев е логичния и достоен избор на Банско! България и Банско имат нужда от такива опитни хора, а не от некадърни самозванци с „харвартско“ и „европейско“ образование! Банско е благодарно на ГЕРБ и ГЕРБ подкрепя Банско!
До "Комшията" из горе публикува:
01 Ноември 2021 | 19:57
Знае се,че парите са от ВСИЧКИ НАС! Нито Мацурев ги е дал,нито пък дедо ти Георге Икономов ги е донесъл от Америка,камо ли внукът му Георги! Така,че по-спокойно! Всичко се знае.Сега не е като през ония времена-що кажеха комунистите само това беше вярно.Нищо,че и герберите са комунисти.Виж им листите-пълни с доносници!
Банскалия публикува:
01 Ноември 2021 | 19:53
Какви пари е докарал Мацурев за Банско,бе?Не ви ли омръзна от лъжи?Парите,които отпусна ГЕРБ,бяха договорени от Цеко Минев.Бойко до скоро не знаеше,че Мацурев съществува!Като е толкова велик Мацурев,защо вчера Борисов не мина и през Банско да го уважи,а само през Разлог и Баня?
Наблюдател публикува:
01 Ноември 2021 | 19:37
"Проекта бил на Икономов","Паричките са от герб,договорени от Мацурев" - пичка ви майчина!!! Завода за столове с чий проект, с чий "парички" беше направен и кой го събори? И Защо? като даваше хлеб на толкова народ? Столове ще са нужни и ще се ползват от хората докато има люде на Земята,а вие го съборихте,и за това никой не пита.Нима дърводелството не е характерен занаят за Банско и банскалии?През комунизма беше лошо,но се направиха толкова неща,които сега можеше да се ползват все още.Няма да питам чии са били "паричките"!Всеки случай не са били от Мацуреви или от Икономови! А къде е хлебозавода бре,келеме? Та сега ще караме самун от Пазарджик, от Неврокоп и къде ли не?Трябва да ви турим по един бренчель на дурлите,та да спрете да риете къде бива и къде не бива.Ще риете само на бунището герб!Малоумници!
Комшията публикува:
01 Ноември 2021 | 18:21
Само искам да кажа на Герберите че парите са общински и да не ядете говна фного фного.Мацурев и едно говно неможе да осигори кам ле па пари.той не е последната дупка на кавала него изобщо го нема на кавала
Петър Келеман публикува:
01 Ноември 2021 | 16:21
бело че се раздавали около градината, а кадев??
д-р Ковид публикува:
01 Ноември 2021 | 15:44
Проект без пари не се прави и започва. Паричките са от ГЕРБ договорени от Мацурев. И него да бяхте поканили.
Банскалия публикува:
01 Ноември 2021 | 14:20
Поздравления за новата детска градина!Изглежда прекрасно,но поне от кумова срама поканете Икономов,все пак това е негов започнат проект.

Добавете Вашия коментар

TOP