Нов трус в БСП-Благоевград: Първичните партийни организации отказаха да изпълнят заповедта на К. Нинова за...

03 Февруари 2024 | 14:21
10 коментара
Политика
Благоевград
Нов трус в БСП-Благоевград: Първичните партийни организации отказаха да изпълнят заповедта на К. Нинова за...
Поставиха ме между чука и наковалнята – емисарите на „Позитано“ нямат никаква вина за решението на НС, но и не мога да заставя моите хора да си правят нови ръководства, и то само до есента, коментира отстраненият лидер на столетницата Любен Милев.

3-ма представители на „Позитано“ 20 в четвъртък вечерта донесоха в Благоевград протокола от решението на Националния съвет на БСП, който преди 2 седмици взе решение да бъде сменено ръководството на общинската партийна организация в областния център на Пиринско. Емисарите на Корнелия Нинова са разпоредили да бъде проведен пълен цикъл избори – както за нови ръководства на първичните партийни организации, така и на Общинския съвет на БСП. Даден е и срок за провеждане на събранията – до края на март. Протоколът е връчен на общинския лидер на БСП Любен Милев, който ги чакал в червената централа в Благоевград заедно с повечето от председателите на първичните организации, на които също било наредено да присъстват.

„След като разбрах от медиите, че НС е взел решение за смяна на благоевградското ръководство, а после пак от медиите научих, че съветът не е имал кворум да заседава, няколко пъти звънях на „Позитано” с молба да ми изпратят протокола”, обясни за „Струма“ Л. Милев. „Нинова е решила изборите да се проведат от работна група, което не виждам как може да стане, защото тези в София не познават нашите хора. Освен това новоизбраните ръководства ще бъдат само до провеждане на редовните отчетно-изборни събрания, които ще са през септември или октомври. Проблемът обаче е, че болшинството от председателите на първичните организации категорично отказват да провеждат извънредни избори и го заявиха и на пратениците от София. И сега аз съм между чука и наковалнята, защото хората, които ми донесоха протокола, не са виновни за решенията на Нинова, но и не мога да накарам насила нашите членове на БСП да правят изборни събрания по никое време.

Попитах ги и за мотивите за нашата смяна. Обясниха ми – ниски изборни резултати. Припомних им, че пълномощното не беше в нас и че Нинова в последния момент смени цялата листа, така че ние сме последните виновници за слабото представяне на БСП на местните избори в Благоевград. Ами, може и нескромно да звучи, но когато аз правих избори, през 2019 г. вкарахме 5-има общински съветници. Сега са само 2-ма”.

Според Л. Милев, който от години е сред основните критици на политиката на Корнелия Нинова, към всичките проблеми, които тя създавала на общинската структура в Благоевград, имало и сериозен финансов.

„Откакто Румен Томов спечели кметските избори, не сме получили 1 стотинка от „Позитано“. Тогава успяхме да вземем някой лев от Кирил Добрев, но до този момент, вече пета година, сме на абсолютна самоиздръжка. Членския внос го пращаме в София, оттам не връщат нито лев. Аз и няколко приятели непрекъснато плащаме от джоба си за различни мероприятия, дори честванията за 110 г. от създаването на партията в Благоевград си го финансирахме ние“, обясни Милев, който е член първо на БКП, а после и на БСП от близо 40 години.

Същата процедура по пълен цикъл избори К. Нинова задейства и в Банско. Там по документи председател на Общинския съвет още се води Костадин Атанасов, който обаче подаде оставка миналия септември, след като Борислав Гуцанов и Корнелия Нинова подмениха кандидатурата му за кмет, както и листата за съветници. Оттогава партийният живот в Банско е напълно замръзнал, никой не поддържа и страниците на БСП – Банско и Общински съвет на БСП – Банско във фейсбук, които до изборите бяха доста активни.

Междувременно социалистите в двата града обърнаха ситуацията на майтап и дори вече спряха да искат оставката на Корнелия Нинова. Първа бившата младежка лидерка Ваня Маникатева си издигна на шега кандидатурата за нов лидер на БСП в Благоевград с уточнението, че с мисъл за политическото й бъдеще Нинова вече й разчистила пътя към поста. „Убедена съм, че след като приключи нейният доживотен мандат като председател на БСП, ще бъда достатъчно пораснала и зряла, за да оглавя и партията на национално ниво! Надявам се дотогава Калоян Методиев да ме е отблокирал във фейсбук. Времето е наше!“, коментира Маникатева, която също е сред отявлените противници на червената партлидерка.в.Струма

Добавени коментари

истината публикува:
05 Февруари 2024 | 16:14
ЧУДНА РАБОТА ! ТОЗИ ПОЛУГРАМОТЕН ГОСПОДИН НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ ВСЯКА НЕГОВА ПОЯВА В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО ТРУПА НЕГАТИВИ ЗА БСП. ГОШЕВ , КОСТАДИНОВ , СИМОНСКИ И ТОЙ ТРЯБВА ДА ЗАМЪЛЧАТ. Д Р ГАЙДАРСКИ ЗАЕДНО С МЛАДИ ОБРЗОВАНИ ЧЛЕНОВЕ НА БСП ЩЕ ДАДЪТ ТЛАСЪК НА ОБНОВЛЕНИЕТО В ПАРТИЯТА.
Възмутен публикува:
04 Февруари 2024 | 13:30
Стига си ревал, бе Милев, иди с с достойнство, ама ти нямаш такова.Добре ти беше три години в ЮЗДП, голяма заплата и пенсия, ай сиктир.. там беше благодарение на Нинова.Гледай си пенсията, дай път на младите, ако все още има заблудени да са в тази партия, но за облаги ще има.Пример, братя Бошкилови, тъпи, но уредени на службички.
рашка говняшка публикува:
04 Февруари 2024 | 13:03
избийте се вашта мама болшевишка гадна , нагла да е.ба!
HERO публикува:
04 Февруари 2024 | 12:30
Комунизмът е най-човеконенавистния обществен строй!
Пухи публикува:
03 Февруари 2024 | 21:17
Колко си смел ревло !!! Ти събра, ти направи, ти ще го ядеш !
Някой публикува:
03 Февруари 2024 | 17:50
Този беше много подкупен в Общината !
Истината публикува:
03 Февруари 2024 | 17:50
Елате в Петрич,да видите председателят на БСП Петрич.ТоЗи е с деменция,губи си мисълта но е удобен за Нинова в мисията и за ликвидиране на БСП.
Ваня публикува:
03 Февруари 2024 | 17:15
Милевската фамилия от Гърмен ли в? Защото вече трето или четвърто поколение Милеви от Гърмен е на ясла в БКП-БСП!
Калинкиии публикува:
03 Февруари 2024 | 16:54
Оставете лудите близнаци бошкилови и Гошо Марков да ръководят тази партия и на следващите избори ще получите триста гласа, почти! Заедно с изоглавените Кремена и Калинка, на която синът и без да е член на БСП, винаги е бил на възлови места назначен точно от БСП, областен управител, зам областен управител а сега секретар на областната администрация! И Нинова ще обвинява отново Милев и ръковоството на БСП Благоевград!
Ццц публикува:
03 Февруари 2024 | 16:03
Вие още ли съществувате. Една шепа хора определят кой и защо?! Ами този Милев себе си урежда но за организацията нищо... затихващи функциии

Добавете Вашия коментар

TOP