Нов скандал в благоевградския арест! Изнасилвачът от Петрич Митко Соколов блудствал със съкилийник

06 Октомври 2023 | 10:40
0 коментара
Криминално
Благоевград
Нов скандал в благоевградския арест! Изнасилвачът от Петрич Митко Соколов блудствал със съкилийник
Въоръженият похитител Цветан Ц. от Лом, който държа 4 часа заложници в санданското село Вълково, се е самоубил в ареста. Цветан Ц. се обесил на металната решетка на прозореца в килията на следствения арест в Благоевград вчера в ранния следобед. 41-годишният арестант издебнал момента, в който съкилийникът му бил изведен за мярка в съда, и след като останал сам, си направил примка с чаршаф. Открили го надзирателите, които извършват периодично проверка. Когато го свалили от бесилката, вече било късно. Пристигналият екип на Спешен център само констатирал смъртта на мъжа.

На местопроизшествието вчера бе извършен оглед от разследващи полицаи. Образувано е досъдебно производство по чл. 127 от НК – склоняване към самоубийство, съобщи за „Струма“ шефът на Районна прокуратура – Благоевград Борислав Ковачки.

След заложническата драма във вторник в с. Вълково, която похитителят предава онлайн в социалната мрежа, стана ясно, че той е психически лабилен и е лежал в психиатрично отделение. Иначе Цветан Ц. бе привлечен от Окръжна прокуратура – Благоевград като обвиняем за 4 престъпления – за опит за умишлено убийство, лишаване от свобода в условията на домашно насилие и за хулиганство.

В хода на разследването бе установено, че около 17,20 ч. на 03.10.2023 г. в къща в с. Вълково, община Сандански, 41-годишният Ц.Ц. произвел четири изстрела с револвер срещу 59-годишния Н.П., баща на бившата му приятелка Евка. На пострадалия били причинени наранявания в гръдната област. Извършеният опит за умишлено убийство останал недовършен поради оказване на висококвалифицирана медицинска помощ на простреляния мъж, който е приет в критично състояние в софийска болница.

Цветан Ц. бе обвинен, че в условията на домашно насилие в същата къща е лишил от свобода три лица – бившата си приятелка, майка й и баща й. Заплашил ги с два пистолета и нож и им се заканил с убийство. Обвиняемият произвел няколко изстрела с пистолет срещу лицата, притекли се на помощ на ранения мъж. Извършените от него непристойни действия се отличават с изключителна дързост.

С постановление на наблюдаващия прокурор похитителят бе задържан за срок до 72 часа. Днес се очакваше да бъде разгледана мярката за неотклонение на Цветан Ц. в Окръжен съд, но след фаталната развръзка, която той сам реши да сложи, посягайки на живота си, случаят със заложническата драма ще бъде обявен за приключен.

Разследване в благоевградския арест тече и за сексуално насилие над арестант, което е извършено в сряда през деня. Надзирателите чули викове за помощ от килията на 38-годишния Митко Соколов, който преди 1 седмица бе задържан под стража от съда за блудство с млада жена в ромския кв. „Изток“ в Петрич, която бе заплашил с отвертка. Съкилийникът на петричкия рецидивист се оплакал, че бил набит и принуден да му направи фелацио.

Митко Соколов, който е осъждан 9 пъти, последно за брутално изнасилване, ще бъде обвинен и за ново блудство. Със съкилийника си. В килиите няма камери за наблюдение, тъй като задържаните лица имат право на лично пространство съгласно европейското законодателство и Хартата за правата на човека. /Струма бг

 

Добавете Вашия коментар

TOP