Нов скандал тресе община Кресна! Фактури за около 400 000 лв изплуваха, екскметът Ил. Кръстев не върнал печат в общината

30 Януари 2016 | 03:46
4 коментара
Общество
Нов скандал тресе община Кресна! Фактури за около 400 000 лв изплуваха, екскметът Ил. Кръстев не върнал печат в общината

Нов скандал тресе община Кресна! Фактури за около 400 000 лв изплуваха, екскметът Ил. Кръстев не върнал един печат. Кметът Николай Георгиев с ултиматум към предшественикa си Илиян Кръсрев да предостави печата, който не e върнал в общината. Това стана ясно на вчерашната редовна сесия на Общински съвет гр. Кресна, съобщи репортер на Pirinsko.com.

С 10 гласа „за“ и 3 „въздържал се“, бюджет 2016 на Община Кресна бе приет.

Кметът на община Кресна Николай Георгиев определи бюджета като напълно реалистичен, балансиран и постижим.

По време на заседанието общинският съветник Милчо Караджов отправи десетки предложения и питания към кмета Николай Георгиев. Караджов бе против инвестицията за спортна площадка в село Брезница, като по думите му по добре да се инвестира в гр. Кресна отколкото в селата. Той предложи на кмета Георгиев да направи 30% съкращение на служителите на общинска администрация с цел оздравителен план на общината.

Единственото предложение на Милчо Караджов, което се прие с единодушно решение бе прекратяване на договора с фирмата наемател на градския стадион. Караджов се мотивира с това, че трябва да се намерят средства, като се кандидатства по проект за инвестиция на стадиона и да се намери спортен човек, който да тренира децата на Кресна, като не пропусна да спомене, че ако това се случи той лично ще усигорява екипировката и по 1000 лв всеки месец за футбола в общината. От направените дебати стана ясно още, че фирмата наемател имала задължения към общината за съоражението, което стопанисва, което бе още един мотив за прекратяване на договора. 

Напрежението ескалира в края на сесията когато кмета взе думата и се обърна към предшественикa си с думите: Г-н Кръстев до другият петък да се предостави печата, който не си върнал в общината, в противен случай ще сигнализирам институциите.

След остър дебат между кмета Георгиев и съветника Кръстев стана ясно, че действително Илиян Кръстев не е върнал печата, като отговори, че искал да му остане за спомен и попита кмета Георгиев дали го обвинява в злоупотреби.

По думите на кмета Николай Георгиев стана ясно, че през месец януари тази година в община Кресна са постъпили фактури на стойност около 400 000 лв, които са подписани и подпечатени от екскмета Илиян Кръстев през месец септември на 2015 година само месец преди местните избори. 

Любопитното в случая е, че за въпросните фактури се разбира, след като фирма "Аделина Стил" е направила справка по фактури за задълженията на община Кресна. След поредица от скандали и пререкания в общинска администрация, фирмата с претенции за парите разбира, че фактурите не са предадени в общината от Илиян Кръстев, изпълняващ тогава длъжността кмет.

"Г-н Кръстев за мен не е логично в общината да получаваме фактури за стотици хиляди левове с дата от преди 3 месеца по време на вашето управление. Освен това, аз не съм казал, че сте злоупотребили с печата, а просто настоявам да се върне в общината", посочи кмета Георгиев, след което председателят на общинския съвет Мая Божанина закри официално 6-то редовно заседание на Общински съвет – община Кресна. 

Добавени коментари

росен публикува:
31 Януари 2016 | 19:57
Милчо ти си глупаво момче най вероятно си говорител на белята но както казват хората от цървул маратонка не става ..... само негативи си трупаш с твоите тъпи предложения но да знаеш че ляли ше те ....... ти си му приятелче .....браво че не стана Милчовград
mesaro публикува:
31 Януари 2016 | 19:53
za6to ne napisahte 4e mil4o kaza 4e ke predloji da se razvali koncesiata za mineralnata voda deto poliva krastavi4kite
Гергана публикува:
31 Януари 2016 | 10:36
много ясно че е аделина стил това само младенчо и илянчо могат да го измислят.......иляне напусни кресна незнам как гледаш хората в очите а и продалжаваш да злоупотребяваш аз съм одвратена от твоето поведение
mariq публикува:
31 Януари 2016 | 06:34
pirinsko za]o triete komentarite i ne azovete firmata koiato zaedno s krastev oposto5iha kresna adelina stil e firmata

Добавете Вашия коментар

TOP