Нов скандал: И Румен Радев взел евтино жилище от Министерството на отбраната

08 Април 2019 | 11:19
0 коментара
Общество

Пореден скандал с евтин имот, и то държавен, е на път да избухне с президента Румен Радев.

Според справка на сайта ПИК държавният глава не само се облажил с евтин имот в София, за който съобщихме вчера, но и с такъв в Пловдив. 

Според справка в имотния регистър Румен Радев си купува ведомствено жилище от Министерството на отбраната от дирекция „Отдих и култура“.  Тогавашният командир на 3-та изтребителна авиобаза в Граф Игнатиево взима ведомственото жилище от 112 кв. м. плюс мазе от 9 кв.

Малко след като се нанася, той купува жилището – през 2005 г. Радев решава да прави ремонт, тъй като апартаментът не е по вкуса му и през това време се налага да живее другаде. По-скандалното е, че докато тече ремонта, сегашният президент и радетел за честност си взима второ ведомствено жилище за смешен наем.  

Така Румен Радев нарушава правилата като ползва ведомствено жилище, при положение, че вече има собствено такова. За капак по-късно продава евтиното жилище, взето от държавата и печели доста изгодно от тази сделка. Това става през 2007 г., когато все още е женен за майката на децата си Гинка и се преместват в София заради работата му във ВВС.

Това се случва само в рамките на две години, в които купува евтиния ведомствен апартамент, прави му ремонт, докато живее против правилата в друг такъв, и после продава първия.

Припомняме, че както медията ни разкри, президентът има афинитет към евтините имоти, с какъвто се е сдобил заедно със съпругата си през 2010 г. в столичния квартал „Гео Милев“. По това време, както и през целия му живот, той е на служба в държавата.

Добавете Вашия коментар

TOP