Нов рекорд на търг в Сандански! Срещу близо половин милион синът на ексшефа на УВЕКС Т. Гикенски купува 2 общински имота

29 Септември 2022 | 07:36
0 коментара
Бизнес
Нов рекорд на търг в Сандански! Срещу близо половин милион синът на ексшефа на УВЕКС Т. Гикенски купува 2 общински имота

Нов рекорд по продажба на два имота общинска собственост в Сандански бе регистриран вчера. Това се случи по време на търговете за продажба на двата имота на ул. „Борис Сарафов“, която е второстепенна улица на бул. „Свобода“ и е на 150 метра от сградата на община Сандански. За първия имот с площ от 603 кв.м тръжни документи са купили 3 фирми, като една от тях не се яви.

Младият земеделски производител Кирил Гикенски, който е син на ексшефа на общинска фирма УВЕКС в Сандански Тодор Гикенски, отвя конкурента си с оферта от 206 000 лева без ДДС за общинския имот. За сравнение, началната наемна цена, определена с решение на Общинския съвет за общинския имот, бе 81 500 лева. На второ място остана фирма „ТИ и ДЖИ Пропърти” ООД, собственост на общинския съветник от ПП ГЕРБ Калин Терзийски, с офертно предложение в размер на 91 300 лева без ДДС. До отваряне на офертата на третата фирма „Грийн Хаус“ не се стигна, тъй като в залата не присъства представителят на фирмата участник.

Вторият съседен имот на същата улица бе изтъргуван на цена от 257 500 лева без ДДС. Имотът е с площ от 762 кв.м и с ценовата си оферта,която е 150% над първоначалната от 103 000 лева, Кирил Гикенски победи останалите 4-ма участници в надпреварата. На второ място остана фирма „Джими“ с цена от 249 300 лева. Трета е фирма „Бетон“ ЕООД, собственост на строителния предприемач Андон Червенков, с оферта от 180 001 лева, а на четвърто място остана фирма „Терзийски ТТ“ ООД на общинския съветник Калин Терзийски с оферта 171 370 лева.

За третия общински имот, който е на ул. „Скрижовска“ в Сандански, не се яви нито един кандидат и търгът бе обявен за непроведен.

ЛИДИЯ МАНЕВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP