Нов общински съветник положи клетва в ОбС Благоевград

29 Декември 2023 | 09:58
1 коментара
Политика
Благоевград
Нов общински съветник положи клетва в ОбС Благоевград
Крум Добринов Стоилов от кандидатската листа на коалиция „Продължаваме Промяната- Демократична България“ се закле да защитава интересите на жителите на Община Благоевград като част от местния парламент.
След като новият общински съветник положи клетва, бе попълнен и състава на постоянните комисии, като той става член на Комисията за младежта, спорта, туризма и работата с неправителствени организации и Комисията по образование, култура и вероизповедание.
Общинската съветничка Ваня Кромбоа бе избрана за заместник-делегат в Общото събрание на „Сдружение на Югозападните общини“. Тя ще замества председателя на Общински съвет, когато той не може да присъства на заседания на сдружението.
На днешното си заседание съветниците приеха предложение от кмета на Община Благоевград Методи Байкушев и одобриха План-сметка за дейностите по чл. 66 от Закона за местните данъци и такси.
След проведени дебати, презентация и мотивирани становища, днес Общински съвет Благоевград прие предложенията на кмета Байкушев, касаещи Наредба за изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград, приемането на Наредба за изменение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Благоевград и предложението, относно одобряване на общата численост и структура на общинска администрация.
Данъкът за недвижимите имоти в Благоевград се увеличава от 1.9 на 2,5 промила, данъка за възмездното придобито имущество – от 2.4 на 3 промила. Такса „смет“ се повишава от 2,1 на 2,5 промила върху данъчната оценка на имотите.
Решението на Общински съвет Благоевград влиза в сила от 1 януари, стана ясно от гласуваното предложение.
Местния парламент днес взе и решение, според което се определят нови минимални и максимални цени на километър пробег за извършване на таксиметрови превози на територията на община Благоевград, както следва:
- Дневна тарифа: 0.99 лв./ км. минимална цена, 1.30 лв./ км. максимална цена;
- Нощна тарифа: 1.19 лв./км. минимална цена, 1.40 лв./км. максимална цена.
Прието бе и решение за премахване на флага на Република Сърбия, който е разположен на фасадата на сградата на зала „22-ри Септември“.
На последното заседание за 2023г. Общински съвет Благоевград постави 32 решения.

Добавени коментари

реален публикува:
29 Декември 2023 | 15:48
От къде ги намират такива общински съветници като този?! Каква компетенция има този лаборант от онкологията. И като съдя не бе компетентен?! Жалко за Благоевград че случайни хора ще ни решават съдбините. Този май е от ДСБ!!

Добавете Вашия коментар

TOP