Нов обрат във времето: Дъжд и гръмотевици на много места в страната

10 Август 2023 | 06:38
1 коментара
Общество
България
Нов обрат във времето: Дъжд и гръмотевици на много места в страната

В четвъртък облачността ще е променлива, над Западна България - често значителна и на много места там ще има превалявания от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. В Източна България ще има повече слънчеви часове и ще е почти без валежи. Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 25° и 30°, в София - около 24°.

Над Черноморието

облачността ще е променлива. На отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 29°. Температурата на морската вода е 22-25°, на север от нос Калиакра - около 15°. Вълнението на морето ще е предимно 3 бала.

Над планините

в Западна България ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд. На отделни места ще има и гръмотевична дейност. В планините на изток облачността ще е променлива и само на отделни места ще превали. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.

В петък и събота

ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността след обяд, почти без валежи. Ще духа слаб вятър, в западната половина от страната от северозапад, в източната - от север-североизток. Температурите слабо ще се повишат.

Подробна прогноза за времето вижте в Sinoptik.bg

Източник: БТА/НИМХ 

Добавени коментари

Мердие Осман публикува:
10 Август 2023 | 14:51
Хора от община Якоруда, разберете, че има тайна новият кмет да остави на същите постове в общината Беда, Магда и Карафеиз .. Това е недопустимо. Бъдете будни, а не в кома, в която вече 20 г ви държат. Не позволявайте ПРОМЯНАТА, да стане ПОДМЯНА.

Добавете Вашия коментар

TOP