НОВ КОШМАР ТАЗИ НОЩ! Ван помете хора пред джамия в Лондон, има убит и ранени

19 Юни 2017 | 08:26
0 коментара
Общество

Автомобил се блъсна в пешеходци, излизащи от джамия в Северен Лондон и рани осем души, съобщи полицията, цитирана от Франс прес и БТА. Поне един е загинал.

Сериозно ранени в инцидента тази нощ в лондонския район Финсбъри парк, са поне трима, предаде Ройтерс. Най-малко 10 са били блъснати според агенцията, която се позовава на очевидци.

Потвърдено е, че има една жертва, предаде БНР.

48-годишният шофьор на автомобила е арестуван.

"Полицията бе извикана 20 минути след полунощ по сигнал, че превозно средство се е блъснало в пешеходци. Има няколко ранени и един човек е арестуван", гласи съобщението на полицията.

На улица "Севън систърс", във Финсбъри парк, са изпратени линейки.

Съветът на британските мюсюлмани съобщи, че инцидентът е станало пред джамия.

"Бяхме информирани, че ван се е блъснал във вярващи, които излизали от джамията във Финсбъри парк. Молитвите ни са за жертвите", се казва в съобщението на Съвета на мюсюлманите.

 

Нападател с нож

Мъж изскочи от бял ван и рани с нож поне един човек близо до джамията, съобщи вестник "Ивнинг стандард", цитиран от Ройтерс.

Според друг всекидневник - "Сън", има опасения, че двама души са убити от вана, който се блъсна в хората.

Британската полиция за борба с тероризма разследва заедно с редовната полиция случая до джамията в северния лондонски район Финсбъри парк, съобщи "Гардиън".

АФП припомня, че в свещения месец рамазан вярващите мюсюлмани отиват в джамиите след ифтар - прекъсването на постите след падането на нощта - за да се помолят около полунощ.

 

Тереза Мей: Това е ужасяващо

Британската министър-председателка Тереза Мей бе информирана за нападенията с превозно средство и с хладно оръжие срещу богомолци, излизащи от джамия, предаде Ройтерс. Тя оцени инцидента като "евентуален терористичен акто"

Мей заяви, че мислите й са с ранените.

"Това е ужасяващо. Всички мои мисли са с ранените, с обичните им хора и със спасителните екипи, работещи на място", гласи нейната декларацията.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви:

"Силно съм шокиран от случилото се във Финсбъри парк тази нощ. Мислите ми са с хората и с общността, засегната от това ужасяващо събитие".

Добавете Вашия коментар

TOP