Нов футболен отбор в Петрич

09 Август 2016 | 08:29
0 коментара
Спорт
Нов футболен отбор в Петрич

Задружна група ентусиасти дадоха ход на чудесна спортна инициатива, родена в новата махала на ромския квартал в Петрич. Тихомир Методиев и сподвижниците му са на път да възродят организирания футбол сред ромите, създавайки ФК "Стрела". Регистрацията на новия юридически субект съгласно Закона за сдруженията с нестопанска цел вече е факт, предстои да се подаде заявка за участие в първенствата на пиринската бундеслига до ОбС на БФС - Благоевград.

"Беше наша отколешна мечта да възродим футбола в квартала. Отборът на ромите, съществувал до 1984 г. и участвал дотогава в окръжните групи, се казваше "Мадара". Ние възраждаме нашата "Мадара", но под името "Стрела", защото към историческото име имат претенции и от старата махала, а не искаме конфликти. Желаем да участваме в най-ниското ниво на българския футбол и вярвам, че ще бъдем допуснати. След като това се случи, ще кандидатстваме за субсидиране пред общината, както правят всички спортни клубове в Петричко. За жалост и ние като ОФК "Беласица" нямаме база. Дано постигнем договореност да играем на някои от близките стадиони в селата Ръждак или Митиново", надява се моторът на идеята Т. Методиев.

След година-две ромските спортисти планират да кандидатстват пред общината за отпускане на подходящ терен под градските гробища, където да бъде построен техният футболен дом. Към ФК "Стрела" вече има сформирани две възрастови групи подрастващи - деца и юноши младша възраст, наброяващи по 25 души. Кандидатите за жълтата клубна фланелка на мъжкия тим вече надхвърлят 40, похвалиха се от махалата. Треньорът Методиев се надява да подсили прохождащия си отбор поне с 5-6 опитни футболисти от квартала, които се подвизават из различни тимове в зона Струма-2. Струма

Добавете Вашия коментар

TOP