Нов физкултурен салон за учениците от НХГ в Благоевград

01 Ноември 2023 | 15:17
1 коментара
Спорт
Благоевград
Нов физкултурен салон за учениците от НХГ в Благоевград

Сградата се състои от спортна зала, предвидена за практикуване на различни видове спорт и помощна сграда с две съблекални, кабинет за преподаватели, склад и санитарни помещения, вкл. за хора с увреждания. За удобство, достъпът до салона е осигурен по два начина – чрез вход от двора и топла връзка с училището. Заради денивелацията и особеностите на терена е изградена и подпорна стена.

 

За салона е доставено и монтирано спортно оборудване, включващо всички необходими уреди и съоръжения. Съблекалните и кабинетът също са оборудвани и обзаведени.

 

Предстои назначаване на държавна приемателна комисия, която ще състави Протокол (Образец 16) и ще бъде издадено Разрешение за ползване на обекта.

Строителството на салона е част от дейностите по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“, който се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 чрез Европейски фонд за регионално развитие.

 

В двора на гимназията върху ударопоглъщаща настилка предстои да бъдат монтирани спортни уреди с цел насърчаване практикуването на спортни занимания на открито.

Всички дейности по проекта ще бъдат завършени до края на декември 2023 година.

Добавени коментари

Джоре публикува:
01 Ноември 2023 | 15:53
Къде на снимката се вижда салона? Пак си публикувате глупости

Добавете Вашия коментар

TOP