Нов директор на горското в Кресна

04 Август 2017 | 16:22
0 коментара
Общество

Държавно горско стопанство-Кресна вече има нов директор. Досегашният ръководител на ДГС-Дупница – Иван Панталеев, поема управлението на горското в Кресна от 4 август. Заповедта за назначаването му е на директора на Югозападното държавно предприятие – инж. Дамян Дамянов.

До назначаването на титуляр начело на ДГС-Дупница ще е временно сегашният зам.-директор Иво Дамянов. В района на ДГС-Кресна ще стартира скоро строеж на нов горски път за автомобили. Финансирането е осигурено от Югозападното държавно предприятие, от фонд „Инвестиции в горите”. Пътят „Езерешка вада” е в Пирин планина, в землището на село Ощава. Дължината му е 6620 метра, широчината е 3 метра, острани ще има и два банкета от по 0,5 метра. Това е предвидено в одобрения Подробен устройствен план. Целта е да се оптимизира транспортното обслужване и да има безопасно движение на автомобилите в планинския терен, който е с големи надлъжни и напречни наклони. Трасето минава през 100-120-годишна гора. Новото съоръжение ще помогне за добиването и ползването на дървесина, за нормалното изпълнение на лесовъдските мероприятия, за стабилно финансово-икономическо състояние на ДГС-Кресна. Ще се подкрепи и местният бизнес, който ще се снабдява с качествена дървесина.

Преди 3 месеца с водосвет и първа копка стартира изграждането на нов горски автомобилен път „Гарваница-Равнелак” в Пирин планина над едноименното село. Съоръжението е с дължина 12,1 километра, стойността му е 4,3 милиона лева, парите са от фонд „Инвестиции в горите” на Югозападното държавно предприятие.

Добавете Вашия коментар

TOP