Нов автомобил за целите на Домашен социален патронаж в Симитли

19 Декември 2023 | 10:16
0 коментара
Общество
Благоевград
Нов автомобил за целите на Домашен социален патронаж в Симитли

За целите на дейността на патронажа е на разположение нов специализиан автомобил за разнос на топлата храна. От придобивката ще се ползват потребители на услугата „Топъл обяд“, която общината предоставя и е свързана с приготвянето и доставката на храна до домовете на възрастните хора.

Автомобилът е придобит в изпълнение на проект „Закупуване на нов неупотребяван лекотоварен автомобил за разнос на храна за нуждите на Домашен социален патронаж - Симитли“ , финансиран по Целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“ от Фонд „Социална закрила“ и чрез осигурено съфинансиране от бюджета на Община Симитли.

Чрез закупуването на автомобила се постига основната цел по проекта, а именно осигуряване на помощ и подкрепа, насочена към организиране на ежедневния живот на възрастните хора и лицата със специфични потребности, с оглед запазването им по-дълго време в тяхната обичайна домашна среда, както и ограничаване на социалната изолация и предотвратяване настаняването в институция.

В последните години, социалната услугата и местна общинска дейност - Домашен социален патронаж, се утвърди като една от най-важните социални услуги в условията на кризисни ситуации в обществото, а дейността ѝ е изключително ефективна и рационална за възрастните хора и тяхната невъзможност да се справят сами в ежедневните си и битови потребности.




Добавете Вашия коментар

TOP