Нов автомобил ще доставя храна на потребителите на Домашен социален патронаж и услугата „Топъл обяд“ в Сандански

30 Юли 2023 | 10:00
0 коментара
Общество
Благоевград
Нов автомобил ще доставя храна на потребителите на Домашен социален патронаж и услугата  Топъл обяд  в  Сандански

На 12.01.2023 г. Община Сандански подписа Договор за съвместна дейност №РД04-33 по проект „Закупуване на нов неупотребяван лекотоварен автомобил за нуждите на Домашен социален патронаж в община Сандански“. Той е финансиран по целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“ на фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Стойността на проекта е 46 006,39 лв. с ДДС, като 36 000,00 лв. се финансират от фонд Социална закрила“ а останалата част е съфинансиране от бюджета на община Сандански.

 

 

Проекта включва закупуването на нов неупотребяван лекотоварен автомобил тип фургон, отговарящ на техническите параметри заложени в целевата програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“. След проведена обществена поръчка съгласно ЗОП, беше избран изпълнител, който на 21.07.2023 г. достави лекотоварния автомобил – Рено Експрес.

 

 

С реализирането на проекта се цели:

 

– Да бъде подобрена работната среда и повишена мотивацията на обслужващия персонал на Домашен социален патронаж – Сандански;

– Чрез закупуване на нов неупотребяван лекотоварен автомобил за разнос на храна до потребителите на услугата, да се подпомогне социалната дейност на Домашен социален патронаж – Сандански;

– Да се осигури по-сигурна, бърза и навременна доставка на храната по домовете на потребителите.

 

Услугата домашен социален патронаж се утвърди като една от най-важните публични функции на местната власт имаща за цел осигуряване на помощ и подкрепа, насочена към организиране на ежедневния живот на възрастните хора и лицата със специфични потребности, с оглед запазването им по-дълго време в тяхната обичайна домашна среда, както и ограничаване на социалната изолация и предотвратяване настаняването в институция.

Добавете Вашия коментар

TOP