НОЩ и спецове - с извънреден Covid брифинг

29 Април 2021 | 10:19
2 коментара
Общество

Извънреден Covid брифинг събра цялата власт в здравеопазването.

Министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, изпълнителният директор на ИАЛ маг.-фарм. Богдан Кирилов, председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов,

председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски, директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов, директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев и зам.-председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов дават брифинг за актуалната епидемична обстановка и въведените противоепидемични мерки.

Това, което постигнахме досега, показва, че трябва да вървим заедно в битката срещу COVID-19. Не трябва да сме толкова скромни.

Постигнахме изключително много. Това заяви министърът в оставка проф. Костадин Ангелов. При много по строги мерки други държави имат по-висока заболеваемост, при нас са по-добри резултатите от Германия и Италия с по нисък индекс на мерките.

Те не могат да постигнати това което ние постигнахме с по слаби мерки. Българите си връщаме свободата на живот. Това го постигнахме всички . благодаря на всички че бяха с нас, че спазваха мерките и повярваха в нас.

Два пъти повече е броят на излекуваните от броя на заразените, каза още Ангелов. 332 на 100 000 е средната заболеваемост за страната, което ни поставя на 18 място в ЕС.

Проф. Венцислав Мутафчийски пък предупреди, че нищо не е свършило. Очаква се бум по света на индийския щам на Covid-19. Здравният министър допълни, че по-късно днес ще издаде заповед за забрана за влизане на хора от Индия у нас.

Добавени коментари

Fa публикува:
29 Април 2021 | 12:45
Тапанари. Добре че заразата с наближаване на лятото се самоограничава иначе с техните проспани и забавени мерки сме живи умряли
Селянин публикува:
29 Април 2021 | 11:09
СЕГА ГОВОРЯТ ТАКА,ДОВЕЧЕРА ДРУГО! АКО ИМА ПАК УВЕЛИЧВНИЕ НА ЗАБОЛЯВАНЕТО, НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ПАК ЩЕ СМЕ"ВИНОВНИ"!ВЕЧЕ НЕ ВЯРВАМ НА ТАКИВА ОРАКУЛИ!

Добавете Вашия коментар

TOP