Нормален е трафикът по всичките ни гранични пунктове

09 Септември 2023 | 09:22
0 коментара
Общество
България
Нормален е трафикът по всичките ни гранични пунктове

Нормален е трафикът по всичките ни гранични пунктове. Единствено към Румъния е по-интензивен и то за товарни автомобили. Това сочи сводката на Гранична полиция за пунктовете за вход/изход на страната към 6 часа сутринта. 

Ето подробности и препоръки:

Границата с Румъния: Трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, ГКПП „Кардам“ и ГКПП „Оряхово“ за товарни автомобили на изход.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/“Липница“ и „Крушари“/“Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.

Границата с Република Сърбия: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Граничните проверки на ГКПП „Калотина“ се извършват на 8 работни места за влизащи леки коли и на 5 работни места за излизащи леки коли.

За да избегнат интензивния трафик, съветваме пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

Границата с Гърция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

ГДГП препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.

През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Границата с Република Северна Македония: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. 

Границата с Република Турция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

/новини бг

Добавете Вашия коментар

TOP