Номинации с идея за бъдещето в Сандански

27 Ноември 2017 | 13:31
0 коментара
Общество

Сандански е на път да избере най-талантливите младежи в областта на образованието, спорта и културата. Вече са ясни финалистите в конкурса „С идея за бъдещето на Сандански”. 

Всеки може да гласува за своя фаворит във времето от 27 ноември до 3 декември.

В категория „Образование” сред номинираните е 18-годишната Мария Андонова, ученичка в Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев”. Тя е отличничка, с призове от различни надпревари и инциативи. Нейната връстничка от същото училище Петя Петкова също е с множество отличия.

Сред номинираните са още 16-годишната Йоана Поповчева от ЗПГ „Климент Тимирязев”, 13-годишната Милена Филипова от ПГ „Яне Сандански”, дванадесетокласникът Кирил Голов от същата гимназия и 17-годишната Тереза Терзиева от ПГ „Яне Сандански”.

Шест са номинациите и в категория „Спорт”. Милен Стоев е футболист в мъжкия представителен отбор на „Вихрен“.16-годишният Йордан Янчев е плувец в ПК „Сандански”.

14-годишният Димитър Михов е спечелил първо място на държавното първенство по Шотокан карате и  трето място на световно първенство за юноши. Георги Стойков пък е състезател на волейболен клуб „Медиус волей”. Атанас Аврамов също е плувец, многократен републикански шампион. Атанас Свисов е състезател на „БИ РЕАЛ”, спортен клуб по борба и ММА. Световен шампион в категория над 120 кг. Част от националния отбор.

В категория „Култура” до финалния кръг стигнаха петима претенденти. Петя Карамфилкова е на 14 години.
Изпълнява автентичен и обработен фолклор, автентичните песни уча от баба си. В момента е ученичка в седми клас.

Ивана Каменарова е на 18 години. Печелила е второ място на национален конкурс по фотография и текст на испански език, първо място на фотоконкурс „100 години парк Свети Врач”, класирана в топ 10 на национален конкурс по ИТ и визуални изкуства. Огнян Андонов е на 18 години, с първа награда в конкурс „10 години България в ЕС - резултати и предизвикателства“, както и с други отличия.

Виктория Митова е на 16 години, победител в раздел „Рекламен плакат“ в Национален конкурс „Свобода“, посветен на 139-годишнината от Шипченската епопея., на първо място и в Националния ученически конкурс „Към златния век“. Калина Гоцева е студентка в Национална художествена академия със специалност „Живопис”. Има трето място в конкурс за изящни и приложни изкуства и трето място в национално състезание за училищна рисунка. 

Добавете Вашия коментар

TOP