"Ню Йорк Таймс" вкара Азис в престижна класация за музика

12 Март 2016 | 09:04
0 коментара
Любопитно
Ню Йорк Таймс вкара Азис в престижна класация за музика

Звън на арабска китара и чуруликане може би са звуците, които свързваме с турските пазари и керваните. Но те са актуални и за т. нар. „българска чалга“, популярен жанр, в който се изявява и изпълнителят Азис. А в песента му „Хабиби“, чийто клип има над 20 млн. гледания в интернет за няколко месеца, също можем да ги чуем.

Това се посочва в класация на престижното сп. „Ню Йорк таймс“, озаглавена „25-те песни, които ни казват накъде отива музиката“.

И пише още: "Трудно е да се определи кой е най-големият хит на т. нар. Крал на чалгата, но тоалетът му определено е впечатляващ - Азис се облича като Джордж Майкъл в клипа към Faith.

„Първоначалните ми намерения бяха да покажа на българите, че има различни хора, които трябва да бъдат приемани“, коментира певецът в интервю, облечен в черна тениска с изрязано деколте и с перфектно оформени вежди. „През 2012 г. отслабнах, затова започнах да показвам повече новото си тяло, така че всички да видят краката ми“, допълва той гордо, а „Ню Йорк таймс“ разказва.

Списанието обяснява още за живота на Азис, чието истинско име е Васил. За това, че той е ром, че е имал не толкова леко детство, за майка му, за мечтите, към които се е стремил и за постиженията му. Споменава се още как през 2015 г. той е бил най-търсената българска знаменитост в „Гугъл“.

Цитират го и как казва, че „българската преса е готова да признае чуждестранни гей артисти, но не и, че има родна гей знаменитост“.

Казва още: „В България ме спират хора по улиците и ми казват: Не мога да те понасям. Не мога да те гледам, ти си грозен за ушите ми, но те слушам как пееш. Така, че дори и хората да мразят гейовете или ромите, те все пак оценяват пеенето ми“.

Ето и коментарът на Азис от профила му във "Фейсбук":

 
 

А ето и още от класацията:
Хитът на Джъстин Бийбър Sorry заема престижното първо място в списъка и е описано като „доритос за ушите“.

Втора позиция е заета от Say No to This на The “Hamilton”cast и за нея се казва, че сякаш песента е „излязла от Рая“.

Трета поред е I Watched the Film the Song Remains the Same на групата Sun Kil Moon.

На четвърта и на пета позиция се нареждат съответно Get Away на Syd tha Kyd & The Internet и One Sunday Morning на Wilco.

Източник: nytimes.com     Редактор:

Добавете Вашия коментар

TOP