Нищо ново! България с поредна загуба

18 Октомври 2023 | 09:47
0 коментара
Спорт
България
Нищо ново! България с поредна загуба

Албания нанесе четвърто поредно поражение на българския национален отбор по футбол, след като го надигра с 2:0 в контролна среща, която се изигра на стадион "Еър Албания" в Тирана.

Домакините, които са устремени и към класиране на Евро 2024, контролираха напълно събитията на терена и закономерно реализираха по един гол в края и на двете полувремена, за да стигнат до крайния успех.

В същото време селекцията на Младен Кръстаич за пореден път разочарова категорично с представянето си и не показа никакво подобрение в сравнение със загубата от Литва преди няколко дни.

Поредната разочароваща игра на "лъвовете" означава, че те не познават вкуса на успеха в последните вече 9 мача и все по-вероятно изглежда, че ще завършат годината без нито една победа, тъй като в оставащите си два двубоя се изправят срещу отборите на Унгария и Сърбия. 

Мачът започна с изявено предимство за домакините, които в откриващия четвърт час безспорно бяха по-активният от двата отбора, без обаче това да води до повече от рутинни намеси на българския страж Димитър Митов.

"Лъвовете" най-накрая отправиха поглед към противниковата врата в 22-ата минута, когато Кирил Десподов стреля отдалече, но право в ръцете на Томас Стракоша.

В 34-ата минута грешка на вратаря Митов позволи на албанците да организират опасно нападение, завършило с удар на Ернест Мучи, който футболистът на шотландския Сейнт Джонстън улови макар и трудно.

Малко преди края на първата част все пак тимът на Албания стигна и до гол, когато Мирто Узуни достави опасно подаване по земя в нашето наказателно поле и след лоша намеса на българската отбрана топката стигна до Казим Лачи, който със силен удар отблизо нямаше как да сбърка, давайки аванс на своя тим. 

Второто полувреме започна с неприятна сцена, в която бяха замесени Марин Петков и Ясир Асани, които се спречкаха след остро влизане на албанеца, като се наложи хора от двата щаба да се намесят, за предотвратят по-нататъшен конфликт. В крайна сметка Мерван Бейтуллаху потуши напрежението, показвайки жълт картон и на двамата футболисти.

В 54-ата минута Христо Иванов, който дебютира с националната фланелка преди няколко дни, се оказа на добра позиция за изстрел, но не успя да уцели топката и тя премина встрани от целта.

Последва дълго затишие, през което интересните ситуации на практика отсъстваха, за да се стигне до 81-ата минута, когато Ернест Мучи направи безпомощен за втори път стража Димитър Митов с далечен удар, удвоявайки аванса на Албания.

В самия край на двубоя България все пак можеше да стигне до почетен гол, но капитанът Кирил Десподов прати топката над вратата от чиста позиция при най-доброто положение за "лъвовете" в мача.

Добавете Вашия коментар

TOP