Нинова при Радев: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ

19 Април 2021 | 11:56
0 коментара
Политика

Текат консултации с парламентарната група на „БСП“ от 45-ото Народно събрание при президента Румен Радев. На срещата лидерът на БСП Корнелия Нинова бе придружена от зам.-шефа на парламента Кристиан Вигенин,зам.-председателя на ПГ на БСП Атанас Зафиров и др.

Консултациите са важни най-малко по две причини – хилядите български граждани, които ви подкрепиха на тези избори свързват с вас надеждата си за по-социална, солидарна и справедлива България. И второ, не по-малко по важност – вашият дългогодишен опит и традиции в парламентиразма в момента са изключително важни за намиране на баланс между изключително амбициозният дневен ред на 45-ото НС предвид многобройните внесени вече проекти. И очертаването на времевия хоризонт за съставяне на правителство със солидна парламентарна подкрепа, обърна се Радев към Нинова. Той отново настоя, че следващият кабинет не може да е плод на безпринципни коалиции. Тук виждал и ролята на БСП – да търси пресечни точки на приоритети и ясни цели. Той подчерта, че иска да знае каква е готовността на БСП да направи кабинет при достигане на хипотезата за трети мандат.

Ние имаме последователна политика и ясни конкретни решиния по всички въпроси. Сега е необходимо да се състави стабилно правителство. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Този модел на управление трябва да бъде прекратен. Бихме подкрепили правителствот на втората партия, каза Нинова. Та обаче отново припомни точките, по които БСП би подкрепила мандат на ИТН – да се предприемат спешни и важни стъпки за преодоляване на икономическата и здравната криза.

На второ място да се започне обективна и задълбочена ревизия на управлението на Борисов. на трето място – да се изготви и приеме планът за възстановяване. И на четвърто – нови изборни правила, които да гарантират прозрачност и честност на изборите. По тези четири приоритета ние сме абослютно готови, защото работим по тях в последните четири години, каза Нинова. Тя даде пример с внесените от БСП законопроекти и с участието на представители на социалистите в новосъздадената комисия за проверка на работата на правителствата в последните 10 г. Видеонаблюдение, машинно гласуване и активна регистрация, щели да са приоритетите на БСП за промени в Изборния кодекс. Ако решите и когато третият мандат дойде при нас, тогава ще съберем нашите колективни органи и ще решим какво да кажем, каза Нинова.

Добавете Вашия коментар

TOP