Нинова: От днес хлябът е по-евтин с 20% в търговските вериги

02 Юли 2022 | 12:15
8 коментара
Политика
Нинова: От днес хлябът е по-евтин с 20 в търговските вериги

Цените на хляба бяха намалени с 20% след приемането на нулевата ставка на ДДС за хляба и брашното. Мерките, предложени от министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, дадоха ефект. Още на първи юли големите търговски вериги започнаха да сменят етикетите с нови на по-ниска цена.

"Намаляването цената на хляба беше наш ангажимент към хората и производителите, който изпълнихме", заяви след обявяването на новината министър Нинова. Тя нареди проверки на Комисията за защита на потребителите.

 

Те потвърждават, че са обявени намаления на цените в големите вериги, като съобщенията за това в търговските обекти са коректни и отговарят на изискванията на закона.

„С това изпреварващо влизането в сила на закона действие търговците показват, че имат волята да изпълнят поетия при представянето на мярката ангажимент за намаляване на цените“ отбеляза Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

"В тази тежка социално-икономическа ситуация основният ни приоритет е грижата за хората", заяви още вицепремиерът Нинова. /БГНЕС

Добавени коментари

Баненин публикува:
03 Юли 2022 | 10:31
На такъв един "маймун" НИКОГА и НИКОЙ не може и не иска да завижда! В него са в влюбени само няколко заблудени гербаджии и желаейки пак той да е депутат,за да намажат от "милионите му"-му приписват какви ли не небивалици! Който и да е депутат-това му е задължението-да се грижи за района,който го е избрал.А въпросният екземпляр съвсем не е такъв.Ако беше друг-положението щеше да е много по-различно-към по-добро за разлика от този некъдърник,на който никой не завижда!НАПРОТИВ!А знаем,че парите от бюжета по районите в страната се разпределят пропорционално.Това са "народни пари"! Това че не знаем по другите райони какви пари от бюжета са разпределени-си е наш проблем.Та този малоумник НЕ е допринесъл НИЩО ПОВЕЧЕ за Банско!!!
Банскалия публикува:
02 Юли 2022 | 20:24
Много, ама мнооого му завиждате на нашия лидер. Да, виновен е той. Виновен е, че докара милиони за града ни, че дари медицински помощи, че раздаваше храна когато беше глад, че помага на всеки в града ни. Много лош човек, ей!
Мацурев-дупедат! публикува:
02 Юли 2022 | 16:42
Добре ще е Сашко да стане депутат,ама няма-а-а!Тая свърши.И добре,че е така,за да спи Банско спокойно.Чудим се защо ли му е този зор да стане представител на някой си?!Има още нещо неподелено.Или ще доуборудва хлебозавода,та и Банско да има фурна.Най-добре ще е да се гушнат с Гошко Монтофонко.
И хлябът като бензина публикува:
02 Юли 2022 | 16:34
Да,паднало е ДДС-то,ама го прибира производителят,а цените за крайният потребител са същите! По този начин и с бензина-ще ни дават по 25 ст.,но цените всеки ден вървят нагоре.Много интересно-искат българският народ да е образован,а се чудят как да го лъжат.
Хахах публикува:
02 Юли 2022 | 16:17
Герб Банско е мъртво, а Маймунев няма вече да е никакъв освен бачкатор:) И да не се прави на интересен и да поздравява всички наред а след избори да е като мишка!
Банско е ГЕРБ! публикува:
02 Юли 2022 | 14:41
Мацурев - ДЕПУТАТ! За Банско - БЛАГОДАТ! Мацурев - Депутат! Банскали спокойни спят! Мацурев - ДЕПУТАТ! Изяжте се от ЯД!
Opa публикува:
02 Юли 2022 | 14:16
На кака ти Нинова и правнуците ще помнят кога е била войната в Украйна... много пара направи тая
Блг публикува:
02 Юли 2022 | 14:15
Къде е по-евтино бе Нинова? Говориш защото не ходиш по магазините, а ядеш по ресторанти.. нищо не е по-евтино. И ти никога повече няма да си министър

Добавете Вашия коментар

TOP