Нинова: Оставката ми ще стане факт на 15 юни, после пак се кандидатирам

29 Май 2019 | 16:03
1 коментара
Политика

Оставката ми ще стане факт на 15 юни, разясни соцлидерът Корнелия Нинова пред медиите на "Позитано" 20. Веднага след това обаче тя пак е се кандидатира за лидерския пост. Нинова не иска да я избира конгрес, а пряк избор от цялата партия.

В момента била само партиен лидер, заявил оставка, но не и в оставка. Едва в средата на юни конгресът ще я констатира, а няколко дни по-късно пленум на партията ще утвърди изборните правила за нов председател на БСП.

"Тогава трябва да предложа някой от заместниците си, който да поеме функциите на председател, до избор на нов такъв. Правилата за пряк избор се приемат от НС на партията, имаме комисия, която трябва да ги подготви", допълни соцлидерката и каза още, че тези правила са готови от половин година насам.

На Национален съвет след конгреса Нинова ще посочи за заместник вероятно някой от тримата й заместници - Кирил Добрев, Деница Златева и Владимир Москов. Четвъртият заместник-председател на БСП е Стефан Данаилов, който отдавна не се занимава оперативно с политика.

"Ние загубихме изборите, смятам, че отговорността е на всички. Най-голямата отговорност трябва да се носи от председателя на партията - така разбирам морала и достойнството в политиката", повтори тя и пред камерите. "Другото са процедурни въпроси", добави Нинова за правилата около избора и за излъчването на неин заместник.

"Гласува се и се прие заместник сега да не се избира, защото е нарушение на устава", каза тя за предложението на вътрешната опозиция още днес пленумът да й избере заместник.

Нинова обаче не отговори на въпроса, повторен неколкократно, коя е най-голямата й грешка, за да загуби евроизборите. И подмина следващия: БСП местни избори ли ще прави, или вътрешнопартийни.

Вместо това, потвърди, че отново ще се бори за гласовете на социалистите, за да оглави пак БСП чрез пряк избор по новите правила на устава.

Добавени коментари

Избирател публикува:
29 Май 2019 | 23:59
Браво! Чиро Котрабандисто е сега шеф на БСПто! Това лице или по скоро г.ъз най прикича на крадливата и измамна партия на комунягите!

Добавете Вашия коментар

TOP