Нинова: Оставка и съставяне на служебен кабинет

15 Юли 2020 | 18:51
0 коментара
Политика

Най-необходимият вариант за България е оставка на правителството и съставяне на служебен кабинет. Това недоволство, което излезе на улицата и се трупа с години, иска промяна. Всички останали варианти са опит да се потуши недоволството на хората. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по бТВ.

Нинова посочи, че за пръв път чрез вота на недоверие БСП ще представи как действа завършения модел на корупция у нас. „Корупцията започва още от законодателството, с приемането на лобистки закони. След това идва институционалната рамка. Институциите са подчинени на този корупционен модел. След това са хората – непрофесионалистите, но партийно верни, готови да изпълняват поръчки. Накрая е чувството за безнаказаност, няма наказани, няма отговорни“, каза тя.

Нинова заяви, че реакцията на премиера, който отстранява виновните, всъщност е част о този корупционен модел. „Нещо променили се с отстраняването на хората. Няма институции, няма разделение на властите, нищо не се променя“, каза лидерът на БСП.

На въпрос коя е най-голямата корупция за нея, Нинова отговори така: „Много са примерите на корупция. Аз съм изключително гневна при обработката на боклуците. Тази красива природа и държава да я превърнеш в сметището на Европа, което на всичкото отгоре е и вредно за здравето на хората. Това е най-голямата корупция за мен“.

На въпрос дали искат оставката само на правителството, а не на главния прокурор, Нинова заяви, че се е създало погрешно впечатление.

„Мисля, че изразихме подкрепа и за двете. И за оставка на премиера, и за оставка на главния прокурор“, заяви Нинова. Като мотив за това тя посочи, действията на прокуратурата – нахлуването на сградата на Президентството. „Това е посегателство срещу закона, ненужна показност, изглеждаше като наказателна акция. Ако имаше съмнение за престъпления, трябваше да се следва нормалния път. Останах с впечатление, че прокуратурата взема страна и действа политически“, добави лидерът на БСП.

Тя заяви, че категорично защитава протестите и участва в тях.

„Днес се води война с паралелната държава и задкулисието, нашата партия е води от години. Самочувствието може да ми го дадат хората, а това ще се случи на изборите за партиен лидер на 12 септември“, каза Нинова. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP