Нинова: Няма да предлагаме кандидати за министри! Премиерът трябва да е надпартиен

26 Август 2021 | 16:04
1 коментара
Политика

БСП ще покани на разговор трите партии на протеста – „Изправи се БГ! Ние идваме“, „Има такъв народ“ и „Демократична България“, но няма да предлагат кандидати за министри и премиер. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова след като бе обявено, че президентът Румен Радев ще връчи именно на тях третия мандат.

„Напълно разбираме отговорността, която поемаме с третия мандат, като последна възможност. Изправени сме пред много проблеми – ковид криза, бежанска вълна и икономическа криза. Разбираме, че трябва да дадем адекватен отговор на тези изпитания, да проявим мъдрост и диалогичност. Така ни подреди народът, че никой да не може сам да състави кабинет сам, затова ще проявим максимум разум и диалогичност към другите партии на протеста. Ще ги поканим на разговори, но ще постъпим по-различно от първия мандатоносител - няма да поставяме предварителни условия и кандидатури за министри и премиер. Искаме това решение да бъде взето заедно, всичко ще се случи публично. По отношение на политиките – ще предложим да стъпим на политическата декларация, която постигнахме на първия кръг от изборите, разбира се този документ остава отворен и можем да го променям и допълваме Всичко зависи от общата ни воля, за да излъчим общ кабинет“, заяви Нинова.

Тя е категорична, че няма да бъде кандидат за премиер, като тази позиция трябва да заеме надпартийна личност.

„Не трябва да е нито един от лидерите на партиите, ситуацията е такава, че трябва да отстъпим назад“, каза още тя.

БСП няма да води преговори с ДПС.

Добавени коментари

Да еба мачята на бесепарето публикува:
26 Август 2021 | 16:55
това б.еше целта на болшевишкия преврат, оглавен от мунчо радефф, асковския каун, иначе БСП НИКОГА нямаше дори да помиришат повече власт! Сега партията с 15% ще прави правителството! Да ви с.ера на болшевишката демокрация! Сега БКП-БСП може да предложи големия си експерт в техните редици другаря гечев за министър на икономиката или финансите. Той знае как да направи Българите за няколко месеца милионери.Този път к.урсът на долара може да стане не 3 000 лева, а 5 000 лева за 1 $!!! Честито на чалгосаните Б.улгаристанци.

Добавете Вашия коментар

TOP